Білий дім: Допомога зі США дозволила Україні зміцнити лінії оборони
Білий дім: Допомога зі США дозволила Україні зміцнити лінії оборони

Білий дім: Допомога зі США дозволила Україні зміцнити лінії оборони

Першочерговим використанням військової допомоги США в Україні стало посилення оборонних позицій ЗСУ на полі бою, однак як будуть застосовуватися нові озброєння далі, вирішуватиме українська сторона.

Таку оцінку ситуації дав у четвер під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вони зміцнили свою оборону. Зараз це першочергове завдання, бо, зокрема, на Донбасі, як ви знаєте, вони втратили частину території на Авдіївському напрямі, тому що пів року не отримували підтримки від Сполучених Штатів, яка зараз починає надходити», - зауважив представник адміністрації США.

Він зазначив, що українські сили зараз використовують цю допомогу, «щоб привести оборонні лінії в кращу форму». Як ця підтримка застосовуватиметься далі і чи використовуватиметься в контрнаступальних операціях, вирішуватиме українська сторона.

Однак найважливішим є те, що ЗСУ вже почали отримувати підтримку з боку Сполучених Штатів, зауважив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Конгрес США ухвалив, а президент Байден підписав закон щодо потреб національної безпеки Сполучених Штатів, який передбачає понад $60 млрд у якості підтримки України. Згодом Пентагон оголосив про виділення пакета за президентськими повноваженнями сумою $1 млрд. У п’ятницю міністр оборони США Ллойд Остін оголосив рекордно великий пакет на $6 млрд за Ініціативою сприяння безпеці України (USAI).

Теги по теме
США война Вооруженные силы Украины Оружие помощь
Источник материала
Поделиться сюжетом