Генерал Годжес вважає безглуздою ідею заморожування війни Росії проти України
Генерал Годжес вважає безглуздою ідею заморожування війни Росії проти України

Генерал Годжес вважає безглуздою ідею заморожування війни Росії проти України

Екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес вважає безглуздою ідею про те, що можливо заморозити війну Росії проти України і що це призведе до хорошого результату.

Як повідомляє Укрінформ, про це він заявив в інтервʼю РБК-Україна.

«Той, хто каже, що війна повинна бути заморожена, той ніколи не дивився на карту. Я маю на увазі, що вони не розуміють значення Криму, Чорного моря, а також ніколи не читали жодної книги з історії, тому що Росіяніколи не буде дотримуватися будь-якої укладеної угоди», – сказав він.

На думку Годжеса, ідея про те, що можливо заморозити цей конфлікт і що це приведе до хорошого мирного результату, є безглуздою.

«Хто розуміється на географії та історії, знає, що цього не станеться. Тому я сподіваюся, що ми припинимо безглузді розмови про «заморожування конфлікту». Все до чого це призведе – на деякий час відкладе наступний крок Росії», – застеріг екскомандувач сил США.

Він відзначив, що українці мають вирішувати своє майбутнє, висловивши сподівання, що Захід продовжить підтримувати Україну.

«Я розмовляв з друзями з Румунії, країн Балтії та Фінляндії. Ніхто не хоче, щоб був заморожений конфлікт», – додав Годжес.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що у Росії спостерігається певний дефіцит озброєння, тому пауза у війні піде тільки на користь агресору. Зеленський також певен, що в разі замороження конфлікту у майбутньому доведеться воювати нинішнім дітям.

Фото: МОУ

Теги по теме
Украина Россия война
Источник материала
Поделиться сюжетом