Єрмак розповів українським діячам культури про підготовку до Глобального саміту миру
Єрмак розповів українським діячам культури про підготовку до Глобального саміту миру

Єрмак розповів українським діячам культури про підготовку до Глобального саміту миру

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і українські діячі культури обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Зазначається, що Єрмак зустрівся з очільниками національних закладів культури, представниками театральної галузі, артистами, співаками, музикантами, художниками та істориками. Він подякував за чітку позицію, підтримку України й зусилля для наближення перемоги.

Керівник ОП розповів про роботу Президента і його команди, зокрема, про запропоновану Володимиром Зеленським Формулу миру, підготовку до Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії, та укладення безпекових угод із країнами-партнерами.

Важливо залучити до участі в Саміті миру якомога більше країн, наголосив Єрмак, щоб разом напрацювати план досягнення справедливого миру для України та притягнення держави-агресорки РФ до відповідальності за скоєні злочини.

«Якщо світ вважає, що міжнародне право – це не просто красиве слово, ми хочемо, щоб усе це відбувалося відкрито, публічно. Тому що якщо світ не зупинить це зло рішуче й аргументовано сьогодні, то завтра воно може проявити себе в будь-якому куточку планети», – зазначив Єрмак.

За його словами, запрошення лідерам країн з усіх континентів і представникам міжнародних організацій уже надіслали. Керівник Офісу Президента акцентував: важливо, щоб митці поширювали ідею підтримки участі країн у Глобальному саміті миру.

«В усіх вас є певні можливості: ви гастролюєте, виступаєте. Говорити, залучати – ніщо не буде зайвим для того, щоб для всього світу було неможливо не бути у Швейцарії. Це покаже нашу силу. Це покаже, що весь світ з Україною. І це дасть нам змогу справді вийти з рішенням. Лише спільним тиском світової спільноти та лідерів можна зупинити агресора», – резюмував Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, Єрмак заявив, що керівництво Росії поставило завдання будь-яким чином зірвати Глобальний саміт миру, і найближчі 1,5 місяця будуть непростими.

Фото: ОП

Источник материала
Поделиться сюжетом