Єрмак: Україна робить все можливе, аби залучити Китай до Глобального саміту миру
Єрмак: Україна робить все можливе, аби залучити Китай до Глобального саміту миру

Єрмак: Україна робить все можливе, аби залучити Китай до Глобального саміту миру

Росію не запрошують до участі в Глобальному саміті миру, це принципова позиція України. Натомість участь Китаю була б дуже важливою. Україна на сьогодні робить все можливе, аби залучити представників Китаю до участі в заході.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

«Росії дійсно не буде на саміті миру у Швейцарії, це є нашою принциповою позицією. Що стосується Китаю, ми все робимо для того, щоб Китай був. Китай дуже важливий, і постійно ведуться на різних рівнях за участю наших партнерів консультації. Ми зробимо все для того, щоб Китайбув присутнім», - заявив Єрмак.

Водночас він нагадав, що представники Китаюне завжди були представлені на попередніх засіданнях саміту.

Керівник Офісу Президента вкотре наголосив, що для України критично важливо, щоб максимальна кількість країн була присутня на саміті. За його словами, наразі до підготовки саміту залучені всі гілки влади України.

«Будемо працювати дуже потужно для того, щоб світ говорив про саміт, світ закликав лідерів брати участь. І дійсно залучені і наші посольства, і посольства наших партнерів, і будемо продовжувати 24/7 цю роботу. Для нас це дуже важливо», - підкреслив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру - це міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасників Української формули миру 15-16 червня.

Теги по теме
Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом