Юрчишин виступає за створення міжнародної «антирашистської» коаліції
Юрчишин виступає за створення міжнародної «антирашистської» коаліції

Юрчишин виступає за створення міжнародної «антирашистської» коаліції

Україні слід просувати ідею визнання у світі рашизму людиноненависницькою ідеологією, як свого часу нацизму.

Таку думку висловлювали учасники круглого столу в Укрінформі.

«Ми маємо більш ніж достатньо доказів злочинного й антилюдського характеру цього (російського — ред.) режиму. Нам потрібно організувати круглі столи в Європі, США, Канаді та інших демократичних країнах, щоб науковці за участю українських експертів це обговорювали й презентували. Ми маємо виробити єдину позицію і домагатися від усього світу визнання цього людожерського режиму таким, який точно заслуговує засудження на віки вічні», - наголосив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної політики Микита Потураєв.

Своєю чергою голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин пояснив важливість перенесення питання засудження рашизму на міжнародний майданчик.

«Якщо ми засудимо рашизм і «русский мир» як країна, яка страждає від агресивної політики вже століттями, у світоглядній картинці світу це виглядатиме швидше як реакція жертви. Тому нам критично важливо винести цю дискусію на міжнародний рівень. Цей термін (рашизм - ред.) завдяки Тімоті Снайдеру (американський історик — ред.) та іншим уже використовують не лише в публіцистиці, а і в науковому обігу. А ми на рівні Парламентської асамблеї ОБСЄ максимально доклалися, щоб цей термін офіційно з’явився в резолюціях щонайменше різних парламентських структур», - зазначив Юрчишин.

Він висловився за створення міжнародної «антирашистської» коаліції.

«В ідеологічному плані ми маємо наступати й формувати антирашистську коаліцію, і ми вже цим активно займаємося - як на міжнародному рівні, так і на рівні тих, хто в Росіїне хоче жити під «русским миром» і рашизмом. І нам точно треба спільний майданчик і спільне розуміння стратегії дій в цьому напрямку», - наголосив депутат.

Як повідомлялося, 2 равня 2023 року Верховна Рада України засудила рашизм як базову ідеологію державної політики РФ.

Теги по теме
Россия Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом