Перша партія супутників-розвідників наступного покоління NRO готова до запуску
Перша партія супутників-розвідників наступного покоління NRO готова до запуску

Перша партія супутників-розвідників наступного покоління NRO готова до запуску

Національне розвідувальне управління готується до запуску першої фази свого нового супутникового угруповання, створеного SpaceX і Northrop Grumman.  Агентство планує запустити місію під назвою NROL-146 на 19 травня на борту ракети SpaceX Falcon 9 з бази космічних сил Ванденберг, Каліфорнія, повідомив 1 травня Трой Мейнк, головний заступник директора NRO.

Виступаючи на слуханнях підкомітету зі стратегічних сил Комітету Палати представників із питань збройних сил, Мейнк сказав, що це буде перший оперативний запуск нової розповсюдженої архітектури NRO.

«За останні кілька років ми вже запустили ряд демонстрацій, щоб перевірити вартість і продуктивність, щоб переконатися, що нам справді комфортно і ми знаємо, що робимо», — сказав Мейнк. 

Агентство не розголошує, скільки супутників буде запущено в рамках цієї майбутньої місії або прогнозований розмір нового сузір’я. Майнк раніше сказав, що у 2024 році заплановано шість запусків для майбутньої поширеної архітектури малих супутників NRO.

NRO «почетверить» свої супутники на орбіті

Представники агентства заявили, що NRO прагне збільшити кількість космічних апаратів на орбіті в чотири рази. Очікується, що це розширення в поєднанні з новою технологією на борту супутників забезпечить десятикратне збільшення збору розвідданих для агентства. Менші, більш численні супутники дозволять набагато частіше переглядати критичні сфери інтересу, що призведе до швидшої доставки важливої ​​розвідувальної інформації. 

«Космічна розвідка стала основним, якщо не головним, засобом збору в заборонених зонах», — сказав Майнк на слуханні. 

Супутники були побудовані згідно з секретним контрактом на суму 1,8 мільярда доларів США, укладеним NRO у 2021 році з SpaceX і Northrop Grumman, про який Reuters  вперше повідомив у березні.

Источник материала
Поделиться сюжетом