Рецепт, який точно вдасться: печемо повітряну паску на сухих дріжджах
Рецепт, який точно вдасться: печемо повітряну паску на сухих дріжджах

Рецепт, який точно вдасться: печемо повітряну паску на сухих дріжджах

Якщо ви не маєте свіжих дріжджів, радимо скористатися цим рецептом. Паска вийде повітряною та дуже смачною.

Рецепт паски на сухих дріжджах

  • Час: 4 години 20 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Для опари у тепле молоко додайте столову ложку цукру та 2 столові ложки борошна. Добре перемішайте та всипте дріжджі. Накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце на 30 хвилин.
  2. Тим часом можна зайнятися підготовкою інших інгредієнтів, наприклад, зробити глазур для паски. Далі треба відокремити білки від жовтків. Збийте жовтки з цукром, що залишився і ванільним цукром, окремо збийте білки з дрібкою солі до густої піни.
  3. В опару додайте збиті жовтки, олію, розтоплене вершкове масло, білки та борошно, добре все перемішайте. Накрийте тісто рушником і поставите у тепле місце на 2 години. Тісто має збільшитися вдвічі.
  4. У цей час треба підготувати родзинки. Залийте їх окропом, почекайте кілька хвилин і вичавіть зайву воду. Потім додайте їх в тісто, вимішайте та розкладіть у форми на 2 третини об'єму.
  5. Накрийте рушником і знову залиште на годину. Випікайте паски у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Готовність можна перевіряти дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
  6. Готові паски прикрасьте глазур'ю, посипкою, цукатами, фруктами тощо.
Теги по теме
Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом