єВідновлення: майже 3,5 тисячі мешканців Ірпеня отримали кошти на житло
єВідновлення: майже 3,5 тисячі мешканців Ірпеня отримали кошти на житло

єВідновлення: майже 3,5 тисячі мешканців Ірпеня отримали кошти на житло

Майже 3,5 тисяч ірпінців отримали кошти на ремонти житла в межах проєкту єВідновлення на Київщині, ще близько 500 заяв опрацьовується.

Про це під час візиту до міста, з якого рік тому розпочалася програма єВідновлення, повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ. 

«Рік тому саме з Ірпеня розпочалась програма державних компенсацій за пошкоджене та знищене житло – єВідновлення. Наше завдання разом з Мінцифрою та профільним комітетом полягала у впровадженні зрозумілої та прозорої системи виплат грошової допомоги на ремонти, в подальшому – для придбання нових осель замість зруйнованих», - йдеться в повідомленні.

За підсумками першого року роботи програми на термінові та капітальні ремонти отримали кошти майже 3,5 тисячі мешканців Ірпеня. Ще близько 500 заяв наразі в роботі. Крім того, 500 ірпінчан вже отримали гарантовану державою суму на купівлю нових будинків чи квартир взамін знищених. Середня сума сертифікату становить 2,7 млн грн.

Загалом вже понад 55 тис. українців отримали допомогу на ремонти або нові оселі на загальну суму у майже 10 млрд грн. Загальна потреба у відновленні житла складає щонайменше понад 500 тис. українців. Саме стільки інформаційних повідомлень про пошкодження або зруйнування житла подали через «Дію».

Кубраков також зауважив, що сьогодні програма єВідновлення фінансується не лише через Фонд ліквідації наслідків збройної агресії, куди передаються арештовані активи росіян, а й за підтримки міжнародних фінансованих інституцій.

Як повідомлялося, на початку цього тижня герцогиня Единбурзька Софі Гелен відвідала Ірпінь Київської області. Вона стала першим членом королівської родини Великої Британії, яка відвідала Україну після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Фото: Facebook Олександра Кубракова

Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом