Ця пауза обійшлася нам дорого, – офіцер ЗСУ про важкі наслідки затримання допомоги від партнерів
Ця пауза обійшлася нам дорого, – офіцер ЗСУ про важкі наслідки затримання допомоги від партнерів

Ця пауза обійшлася нам дорого, – офіцер ЗСУ про важкі наслідки затримання допомоги від партнерів

Офіцер ЗСУ, політолог Тарас Березовець наголосив в розмові з 24 Каналом, що повноцінне відновлення підтримки з боку західних є дуже гарним знаком. Об'єм цієї допомоги буде збільшуватись, адже після схвалення Конгресом США пакету допомоги Україні, до ініціативи приєднались європейські країни.

Захід усвідомлює відповідальність

Водночас Захід дуже затягнув з наданням військової допомоги Україні. Час, коли наша країна залишилась без неї, нестача озброєння та техніки закривалось виключно силами українських військових.

Ця пауза обійшлася нам дорого. Йдеться не тільки про втрати територій, починаючи з Авдіївки. Ця пауза закривалась героїзмом наших підрозділів та життям українських військових,
– зауважив офіцер ЗСУ.

Проте Захід усвідомлює свою відповідальність та фактично провал, тому намагається якнайшвидше надолужити це. Однак Росія також збільшила виробництво власного озброєння.

Зростання російської економіки на ⅔ забезпечується збільшенням замовлень в російському ВПК. Їхня економіка дійсно встала на воєнні рейки. Зараз це вже дає результат,
– зазначив політолог.

Однак це матиме серйозні наслідки. За прогнозами МВФ, за 3 роки Росія опуститься за рівнем ВВП нижче Казахстану та Туркменістану. Проте все одно ця ситуація дуже загрозлива.

"Тому, що російське ВПК продовжує виробляти, хоч і не найсучасніше, а застаріле, але все одно озброєння", – підкреслив Тарас Березовець.

Військова допомога для України: важливе

  • Конгрес США після майже 5 місяців обговорення в квітні ухвалив пакет допомоги Україні в розмірі майже 60 мільярдів доларів. В його межах Україна, зокрема, має отримати системи ППО Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброю для боротьби з дронами та ракети класу "повітря – повітря", які будуть запускатись з винищувачів.
  • Також США передали Україні далекобійні ракети ATACMS, які мають радіус дії 300 кілометрів. ЗСУ використали цю зброю ще до оголошення про її передачу, вдаривши по військових об'єктах в окупованому Криму.
  • Водночас Велика Британія надала Україні найбільший пакет допомоги обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Ці кошти будуть використані для швидкого постачання терміново необхідних ЗСУ боєприпасів, засобів ППО, БпЛА та інженерної підтримки.
  • Крім того, Італія може виділити новий пакет допомоги нашій країні. До його складу увійдуть: артилерія, зенітно-ракетні комплекси Stinger, далекобійні ракети Storm Shadow. Також одну з п'яти систем протиповітряної оборони SAMP/T, які має на озброєнні Італія.
Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом