Як правильно посадити перець у відкритий ґрунт: корисні та дієві поради
Як правильно посадити перець у відкритий ґрунт: корисні та дієві поради

Як правильно посадити перець у відкритий ґрунт: корисні та дієві поради

Перець віддає перевагу сонячним ділянкам, добре захищеним від різких поривів вітру. Зазвичай, такі території розташовані на південній стороні ділянки. Захист від різких поривів вітру здійснюється за допомогою підсобних приміщень та дерев.

Не варто забувати, що перець бажано висаджувати після капусти, баштани, огірків та бобових культур. Не рекомендується висаджувати перець на ґрунті, де раніше росте томати та картопля. Справа в тому, що ці культури споживають із ґрунту велику кількість корисних мікроелементів.

Крім того, перець та томати мають схожі захворювання. Перед висаджуванням перцю ґрунт потрібно ретельно розпушити, видалити коріння орних рослин, каміння, гілки. Грунт удобрюють сумішшю з суперфосфату, перегною та деревної золи. У жодному разі не можна використовувати свіжий гній, оскільки він знищить кореневу систему культури.

Посадка розсади

Приблизно за десять днів до висадки розсади солодкого перцю у відкритий ґрунт необхідно загартувати. Істотність маніпуляції полягає у поступовому зниженні температури повітря довкілля.

У відкритий ґрунт перець висаджується після досягнення висоти приблизно 15 см. На кожному кущі має бути не менше 6 міцних листків. Зазвичай такий стан розстада досягає приблизно 50 день після висадки насіння. Кожну лунку потрібно полити невеликою кількістю теплої води. Вона забезпечить полегшення адаптації кореневої системи розсади до нових умов вирощування.

Догляд за культурою

Перець не потребує особливих умов догляду. Однак є деякі секрети, які дозволять одержати гідний урожай за короткий час. Особливого значення має правильний полив молодої культури.

Його необхідно проводити не менше двох разів на день крапельним способом. Вода має бути підігріта до температури щонайменше 18 градусів Цельсія. Полив виготовляється з розрахунку приблизно 1 літра води на одну рослину. У воду можна додати невелику кількість перманганату калію. Він знищуватиме патогенні мікроорганізми. Необхідно стежити, щоб на листі не залишалося крапель рідини.

Вирішити цю проблему допоможе система крапельного поливу. При взаємодії з довгими ультрафіолетовими променями утворюватимуться термічні опіки. Вони згубно впливають на молоду культуру.

Не варто забувати, що надмірна кількість рідини також несприятливо впливає. Якщо ви бачите, що ґрунт не просихає до наступного поливання, потрібно припинити поливку на деякий проміжок часу. Треба проводити систематичне розпушування ґрунту.

Він забезпечить доступ максимальної кількості кисню до кореневої системи рослин. Перше підживлення здійснюється приблизно через 2 тижні після висадки перцю. Для неї використовують перегній чи деревну золу. Подальші підживлення можна проводити за допомогою мінеральних добрив.

Останні новини України:

Як правильно виростити перець на розсаду - секрети від професіоналів.

Ніколи не садіть так огірки: помилка, яка загубить урожай.

Як правильно садити перець, щоб отримати врожай швидше за інших.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом