Краса і користь в одному флаконі: німецький спосіб посадки огірків забезпечить багатий урожай
Краса і користь в одному флаконі: німецький спосіб посадки огірків забезпечить багатий урожай

Краса і користь в одному флаконі: німецький спосіб посадки огірків забезпечить багатий урожай

Завдяки цьому способу вирощування ваш город прикрасить "огіркова ялинка". Рослини отримають максимум світла і місця, а вам буде легко за ними доглядати.

Німці відомі своїми високими стандартами в усьому, чим би вони не займалися. Зокрема це стосується і сільського господарства. Місцеві фермери приділяють особливу увагу процесу вирощування овочів, зокрема - огірків. За рослиною ретельно доглядають під час росту, а врожай збирають вручну, щоб не пошкодити жоден плід. Варто звернути увагу на німецький спосіб посадки огірків. Адже якщо дотримуватися всіх правил, то можна отримати багатий урожай.

До слова, німці славляться і своїми секретами вирощування помідорів. Цей спосіб посадки томатів з незвичайним добривом працює безвідмовно. При цьому не буде потрібно великих фізичних або матеріальних витрат. При цьому не знадобляться великі фізичні або матеріальні витрати. Щоб дізнатися всі секрети, читайте матеріал: Цей спосіб посадки томатів з незвичайним добривом працює безвідмовно.

Як правильно садити насіння огірків у відкритий ґрунт - німецький спосіб

Процес посадки огірків має чотири етапи. І кожен з них дуже важливий, якщо ви хочете отримати багатий та якісний урожай.

Крок 1. Вибираємо місце для посадки.

Німецькі фермери виділяють для огірків сонячні та добре освітлені ділянки з родючим ґрунтом.

Буде потрібен квадрат, розміром приблизно 2 на 2 метри. Там потрібно викопати ямку, глибиною приблизно в півтора багнета від лопати, а в діаметрі близько півтора метра.

Німецький спосіб посадки огірків / Скріншот

Крок 2. Підготовка теплої грядки.

У заглиблення потрібно доверху засипати сухі гілки, скошену траву, бур'ян з городу або листя дерев. Усе це слід щільно утрамбувати і залити водою, після - накрити шаром землі.

Підготовка теплої грядки / Німецький спосіб посадки огірків
Підготовка теплої грядки / Скріншот

Тепла грядка - що це таке

Суть теплої грядки в тому, щоб наповнити її у кілька шарів органікою - травою, гілками, пеньками, компостом. У результаті виділяється тепло, яке підігріває коріння рослин.

Теплі грядки - це знахідка для середньої смуги і північних регіонів, оскільки така конструкція забезпечує захист від різкого перепаду температур і промерзання ґрунту.

Великий плюс теплої грядки в тому, що в ній практично немає бур'янів. Також на таких грядках урожай дозріває швидше, а городній сезон триває на 4-6 тижнів довше.

Місце для теплої грядки вибирають добре освітлене, а восени обов'язково потрібно прикрити її плівкою, щоб тепло не йшло.

Крок 3. Посадка огірків.

Огірки висаджують по колу заглиблення. Ви запитаєте, на якій відстані один від одного садити огірки?

Відстань має становити приблизно 40-50 сантиметрів. У середньому виходить близько 8 саджанців.

Німецький спосіб посадки огірків / Скріншот

Поруч із кожним кущиком потрібно вбити кілки. Спочатку ці кілочки допоможуть вам знати, де розташовані сіянці, і не дадуть їх затоптати, а потім підтримуватимуть рослину під час росту.

Німецький спосіб посадки огірків / Скріншот

Крок 4. "Огіркова ялинка".

Через приблизно три тижні розсада підросте. Після цього кущі потрібно підв'язати.

Для цього посередині ями ставиться триметрова палиця або труба. Вона закопується таким чином, щоб метр труби був під землею, а два метри - над нею.

Німецький спосіб посадки огірків / Скріншот

Нагорі потрібно зробити кріплення для шпагату: наприклад, гачки або дірки.

Якщо на грядці вісім огірків, чотирьох гачків буде достатньо.

Німецький спосіб посадки огірків / Скріншот

Навколо кілочка прив'язується шпагат, натягується наверх до гачка, зачіпляється за гак і далі - виводиться вниз до сусіднього кілочка і прив'язується. Таким чином виходить чотири натяжки для восьми огірків.

Конструкція матиме вигляд "ялинки". Згодом огірки пускатимуть вусики, які стануть чіплятися за шпагат і ростимуть вгору.

Німецький спосіб посадки огірків / Скріншот

Спочатку огірки піднімуться до самого верху. Потім можна дати їм вільно звисати вгорі цієї конструкції і рости далі, але вже у зворотному напрямку.

Таким чином, на городі вийде велика "огіркова ялинка", коли рослина почне давати плоди.

Якщо ви зважитеся вирощувати огірки німецьким способом, то краса і користь будуть в одному флаконі. Рослини отримають максимум світла і місця, а городнику буде дуже легко доглядати за такою "огірковою ялинкою" і збирати щедрий урожай.

Раніше Главред писав, як отримати урожай на балконі або на маленькій дачній ділянці - як вирощувати картоплю у відрі або вазоні.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом