Суд у Литві підтвердив, що компанія Aviabaltika становить загрозу безпеці країни
Суд у Литві підтвердив, що компанія Aviabaltika становить загрозу безпеці країни

Суд у Литві підтвердив, що компанія Aviabaltika становить загрозу безпеці країни

Литовський Адміністративний суд регіонів залишив у силі ухвалу, якою авіакомпанія Aviabaltika, заснована російським підприємцем Юрієм Борисовим, визнана компанією, що становить загрозу інтересам національної безпеки країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«Суд, розглянувши справу, зазначив, що рішення комісії було обґрунтовано фактичними обставинами та даними з Центру реєстру, МЗС, Служб спецрозслідувань, Департаменту держбезпеки, які підтверджують зв'язки позивача (Aviabaltika) із закордонними суб'єктами, які становлять загрозу нацбезпеці країни», - вирішив суд.

За його даними, компанія співпрацювала з білоруськими та російськими компаніями військово-промислового комплексу. Компанію Aviabaltika, визнали такою, що не відповідає інтересам нацбезпеки Литви уряд і Комісія з координування забезпечення безпеки важливих об'єктів.

При цьому уряд Литви запевняв, що плани Aviabaltika у зв'язку з продовженням оренди землі в Каунаському аеропорту з "Литовськими аеропортами" суперечать інтересам національної безпеки. «Якщо не припинити такі плани, це означатиме ризик», - заявили в кабміні.

Зазначена ухвала суду ще може бути оскаржена у Головному адміністративному суді Литви.

Aviabaltika оскаржувала рішення, стверджуючи ніби воно було ухвалено "на основі припущень, презумпцій, декларацій, а не об'єктивних фактичних даних".

Як повідомлялося, у квітні Литва прийняла рішення, що громадянин Росії, бізнесмен Юрій Борисов не може залишатися в Литві, оскільки є загрозою її безпеці. Борисов - колишній соратник та спонсор президента Литви Роландаса Паксаса, відстороненого з посади внаслідок імпічменту у 2004 році.

Фото: VŽ

Теги по теме
Россия Суд Литва
Источник материала
Поделиться сюжетом