Царська з коньяком: перевірений рецепт ароматної паски на Великдень
Царська з коньяком: перевірений рецепт ароматної паски на Великдень

Царська з коньяком: перевірений рецепт ароматної паски на Великдень

Паска буде повітряною та дуже смачною. Її точно з'їдять до останньої крихти.

Паска "Царська"

  • Час: 3 години 20 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. У теплих вершках розчиніть дріжджі, додайте 100 грамів борошна і розмішайте. Залиште в теплому місці на 15 – 20 хвилин.
  2. Білки відділіть від жовтків. Жовтки збийте міксером з половиною цукру до побіління. Додайте їх в опару, всипте склянку борошна і замісіть тісто. Накрийте і залиште в теплому місці ще на 1 годину.
  3. Збийте білки з другою половиною цукру, покладіть їх у тісто, всипте решту борошна і замісіть тісто. Додайте розтоплене масло, ванільний цукор, кардамон, коньяк і добре вимішайте тісто. Дайте йому ще раз підійти.
  4. Вмішайте розпарені родзинки та сухофрукти. Викладіть тісто у змащену маслом форму і знову дайте піднятися.
  5. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину до появи золотистого кольору.
  6. Для глазурі збийте білок з цукровою пудрою і лимонним соком. Покрийте нею остиглу паску, а зверху прикрасьте родзинками та сухофруктами.
Теги по теме
Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом