У Вʼєтнамі за квітень зафіксували понад 100 температурних рекордів
У Вʼєтнамі за квітень зафіксували понад 100 температурних рекордів

У Вʼєтнамі за квітень зафіксували понад 100 температурних рекордів

У В’єтнамі протягом квітня — понад 100 температурних рекордів. Спекотну погоду прогнозують і на травень.

Про це пише France 24.

За даними вʼєтнамського Національного центру гідрометеорологічних прогнозів, у квітні спостерігалися три хвилі високих температур. Наприкінці місяця у двох містах ртутний стовпчик досяг пікових 44°C. Ця позначка трохи нижча за найвищу температуру, яку коли-небудь реєстрували у країні — 44,2°C торік 7 травня.

Загалом на 102 метеостанціях у квітні сповістили про рекордні температури в середньому на 2-4°C вище, ніж за той самий період минулого року. 

У південній провінції Донг Най внаслідок спеки загинули сотні тисяч риб. Тепер місцеве водосховище вкрите мертвою рибою. Причиною масового вимирання назвали нестачу води через спеку та погане управління з боку влади.

В'єтнамське метеорологічне агентство прогнозує більш спекотну погоду в травні, причому очікується, що температура буде на 1,5-2,5°C вище, ніж у попередні роки.

Зазначається, що вчені давно попереджають, що зміна клімату, спричинена діяльністю людини, призведе до більш частих, тривалих та інтенсивних хвиль спеки.

Спека в Азії

У Бангладеші та М’янмі були побиті квітневі теплові рекорди, а в Таїланді від початку року від теплового удару загинули щонайменше 30 людей. Водночас у Камбоджі високі температури частково стали причиною вибуху на складі боєприпасів.

Римсько-католицькі єпископи на Філіппінах закликають вірян молитися за дощ і зниження температури після того, як спека призвела до закриття десятків тисяч шкіл.

Источник материала
Поделиться сюжетом