У МЗС звернулися до українців у Грузії на тлі протестів через закон про "іноагентів": деталі
У МЗС звернулися до українців у Грузії на тлі протестів через закон про "іноагентів": деталі

У МЗС звернулися до українців у Грузії на тлі протестів через закон про "іноагентів": деталі

Громадянам України, які зараз перебувають у Грузії, порекомендували уникати місць великого скупчення людей. Такі поради українцям озвучили на фоні того, що у Тбілісі тривають масові протести через спроби влади країни ухвалити законопроєкт "про іноагентів", що обурює грузинський народ.

Поради опублікували на офіційній Facebook-сторінці Міністерства закордонних справ України у п'ятницю, 3 травня. Зовнішньополітичне відомство закликало громадян України не брати участь у демонстраціях.

Так, у МЗС рекомендують українцям у Тбілісі:

– уникати відвідування місць масового скупчення людей у місті;

– не брати участі у зборах та демонстраціях;

– неухильно дотримуватись правил перебування іноземців у Грузії;

– враховувати повідомлення ЗМІ та місцевої влади.

Представники міністерства нагадали українцям про можливість звернутися до посольства у разі надзвичайної ситуації, а також виникнення обставин, які потребують невідкладної реакції консульства.

Звернутися до дипломатичного представництва можна за телефоном "гарячої лінії": +995 595 082 288 або електронною поштою: [email protected].

Цілодобова "гаряча лінія" МЗС України: +380 44 238 16 57.

Нагадаємо, що 3 травня у Тбілісі відбулася численна хода на знак протесту проти ухвалення законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу", який цього тижня пройшов друге читання. Акції протесту там тривають уже третій тиждень.

Учасники ходи, переважно молодь, тримали у руках прапори Грузії та Європи.

Європейський парламент раніше звернувся із закликом до ЄС не розпочинати переговори з Грузією про членство, якщо в країні ухвалять законопроєкт про "іноагентів". Водночас президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн засудила насильство з боку силовиків і закликала владу країни прислухатися до думки народу.

Як повідомляв OBOZ.UA, 1 травня проросійський парламент Грузії ухвалив у другому читанні цей скандальний законопроєкт. Біля будівлі парламенту в Тбілісі розпочалася нова акція протесту.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны