19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Двічі на тиждень достатньо: нові правила особистої гігієни, які здивують
Двічі на тиждень достатньо: нові правила особистої гігієни, які здивують

Двічі на тиждень достатньо: нові правила особистої гігієни, які здивують

Лікарі попереджають, що часті відвідування душу можуть мати несподівані наслідки для вашого здоров'я. Зокрема, щоденне миття голови може бути небезпечним. Контакт шкіри голови з водою, особливо в поєднанні з шампунем, милом чи гелем для душу, може викликати лужні зміни.
Це означає, що природний кислотно-лужний баланс шкіри порушується, що робить її більш вразливою до інфекцій, зокрема грибкових, та алергій.

Душ, вмивання: фото vazhnoznat

Також часте миття голови може призводити до пересушування шкіри та втрати важливих нутрієнтів, таких як вітамін D, що є критичним для здоров'я кісток і імунної системи.
Водночас, хоча душ допомагає підтримувати особисту гігієну, медичні фахівці рекомендують уникати надмірного його використання. Зокрема, вони радять обмежити використання косметичних засобів, які можуть дратувати шкіру та порушувати її захисний бар'єр.

Мочалка для душа, кадр из видео

Як альтернативу, особливо у спекотні дні, лікарі радять приймати прохолодний душ без використання шампуню, мила чи гелю для душу.

Це допоможе освіжитись, не завдаючи шкоди шкірі. Водночас, слід пам'ятати, що дотримання гігієни важливе для здоров'я, тому необхідно знаходити баланс між частотою водних процедур та використанням косметичних засобів.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, пре від ранкового стаканчика? Вчені відповіли, скільки разів на день можна пити каву

Нагадаэмо, що "Можна народжувати у ванній...": відома телеведуча зібралася на екстремальне випробування

Источник материала
Поделиться сюжетом