Свята пройдуть, а паски залишаються: приголомшливий сніданок із черствої випічки
Свята пройдуть, а паски залишаються: приголомшливий сніданок із черствої випічки

Свята пройдуть, а паски залишаються: приголомшливий сніданок із черствої випічки

Жоден шматочок випічки не полетить на смітник

Кожен кулінар з такою любов’ю пече улюблені паски. Проте свята минають, а випічка залишається. Що робити, якщо сил уже немає?

У цьому випадку можна додати до паски трохи лимона, вершків та малини та приготувати відмінний хлібний пудинг. Випікати його можна в чашці, невеликій формі або звичайній формі й подавати до сніданку. Відмінний спосіб від Shuba використовувати черстві паски.

Як приготувати хлібний пудинг з малиною із черствої паски

Інгредієнти на 6 порцій:

  • паска — 300 г;
  • масло вершкове 73% — 4 ст. л.;
  • цукор — 100 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • лимон, цедра — 2 ч. л.;
  • ванільний екстракт — 1/2 ч. л.;
  • сіль — 2 г;
  • малина — 300 г;
  • вершки – 350 мл.

Спосіб приготування:

  1. Паску розрізаємо, розкладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці близько 10 хвилин, поки вони не стануть хрусткими. Даємо повністю охолонути.
  2. У невеликій сковороді на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло і готуємо близько 5 хвилин, поки воно не стане пузиритися і пінитися. Помішуючи, продовжуємо готувати близько 1-2 хвилин до зникнення піни, потім переливаємо олію в невелику миску і трохи охолоджуємо.
  3. В окремій великій мисці змішуємо цукор, яйця, цедру лимона, ваніль та сіль у великій мисці, поки суміш не стане блідою та густою. Додаємо вершки та 3 ст. л. коричневого масла, що розтопилося, розмішуємо. Додаємо паску, малину і даємо суміші настоятися, періодично помішуючи.
  4. Беремо 6 маленьких форм або одну велику форму, змащуємо маслом і посипаємо 1 ст. л. цукру. Розподіляємо рівномірно суміш для пудингу, відправляємо форми в глибоке деко та обережно наливаємо в нього гарячу воду.
  5. Випікаємо в духовці близько 45 хвилин, поки суміш не застигне, а верхівки стануть трохи золотаво-коричневими, близько 45 хвилин, один раз перевернувши деко.

Даємо охолонути пудингу протягом 10 хвилин. Подаємо з улюбленим напоєм.

Источник материала
Поделиться сюжетом