19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Космічний корабель Starliner компанії Boeing нарешті стартує у космос з першими астронавтами
Космічний корабель Starliner компанії Boeing нарешті стартує у космос з першими астронавтами

Космічний корабель Starliner компанії Boeing нарешті стартує у космос з першими астронавтами

Старт відбудеться з космодрому на мисі Канаверал у Флориді о 22:34 за середньоєвропейським часом (04:34 за Києвом 7 травня). Ця подія ознаменує перший політ людини в космос на кораблі Starliner, який приєднається до елітної групи американських космічних кораблів, що досягли цієї віхи.

Важливий крок для американської космонавтики

Керівник NASA Білл Нельсон наголосив на важливості цього моменту, зазначивши, що дебютні запуски на навколоземну орбіту з екіпажем є рідкісним явищем в історії американських космічних польотів.

Він окремо наголосив на розвитку американських космічних кораблів від Меркурія до Джеміні, Аполлона, космічного шаттла, Dragon компанії SpaceX, а тепер і Starliner.

Цей запуск, зокрема, є важливою подією і для Програми комерційних польотів NASA, яка має на меті відновити американську спроможність до пілотованих космічних польотів після зняття з експлуатації шатлів у 2011 році.

Однак з введенням в експлуатацію Starliner NASA отримує додатковий транспортний засіб для своїх астронавтів, що підвищує надмірність і гнучкість пілотованих космічних місій.

Подивитися трансляцію запуску можна на каналі NASA

Місія з проведення льотних випробувань екіпажу (CFT) є важливою віхою не лише для Starliner, але й для ракети Atlas V, яка вперше з 1963 року буде запускати астронавтів. Крім того, вона знаменує повернення пілотованих запусків зі станції Космічних сил на мисі Канаверал, історичного місця для дослідження космосу.

Якщо місія CFT пройде за планом, Starliner може розпочати свою першу контрактну пілотовану місію на МКС вже у 2025 році, що ще більше розширить присутність людини в космосі. Сьогоднішній запуск є важливим кроком вперед у партнерстві між NASA і Boeing, а також свідченням подальшого розвитку можливостей дослідження космосу.

Теги по теме
Космос NASA
Источник материала
Поделиться сюжетом