19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Німеччина обіцяє захищати балтійські країни від російського нападу
Німеччина обіцяє захищати балтійські країни від російського нападу

Німеччина обіцяє захищати балтійські країни від російського нападу

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв захистити трьох балтійських союзників по НАТО – Латвію, Литву та Естонію – у разі нападу росії. Також німецький лідер заявив, що завершитб до кінця 2027 року створення постійної німецької бригади в Литві.

"Німеччина твердо стоїть на боці країн Балтії. Ми віддані один одному, це частина домовленостей, яких ми досягли в НАТО. Це означає, що ми надаємо один одному захист і що усі держави можуть покладатися на нас в захисті кожного сантиметра своєї території", – заявив Шольц 6 травня під час візиту до німецького танкового батальйону, дислокованого в Литві.

Про це повідомляє Bloomberg.

Виступаючи разом з Шольцем, президент Литви Гітанас Науседа закликав Німеччину прискорити розгортання німецької бригади, зважаючи на вторгнення росії в Україну і загрози іншим колишнім радянським республікам.

Відправка бригади до країн Балтії є частиною «історичного перелому» у військовій політиці, який Шольц проголосив у своїй промові в парламенті всього через кілька днів після того, як росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

На додаток до постійної дислокації бригади в Литві, Німеччина посилює східний фланг НАТО за допомогою поточної місії з патрулювання повітряного простору над країнами Балтії і очолюваної Німеччиною бойової групи посиленої передової присутності.

Нагадаємо, сьогодні Німеччина відкликала свого посла, який працював у столиці росії, за день до анонсованої інавгурації путіна. Александр Граф Ламбсдорф – посол Німеччини – вирушив до Берліну для консультацій.

Теги по теме
Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны