19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пів року безперервної ходьби: який найдовший пішохідний маршрут на Землі
Пів року безперервної ходьби: який найдовший пішохідний маршрут на Землі

Пів року безперервної ходьби: який найдовший пішохідний маршрут на Землі

Дослідники назвали найдовший пішохідний маршрут на планеті та розповіли, чому не кожен зможе його подужати.

Якщо ви любите подорожувати пішки, вас, ймовірно, зацікавить найдовший пішохідний маршрут на Землі, що тягнеться від Л'Агульяса в Південній Африці, у найпівденнішій точці африканського континенту, до Магадана на крайньому північному сході Росії, пише IFLScience.

Довжина цього маршруту становить близько 22 387 кілометрів і перетинає 16 країн, кілька гірських хребтів і пустель. Цей пішохідний маршрут вважається найдовшим сухопутним маршрутом на планеті на планеті, для тих, хто не проти обійти правила, довжину маршруту можна скоротити до 21 779 кілометрів, якщо переправитися через Чорне море на поромі.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Дослідники зазначають, що тривалість такої прогулянки потребуватиме близько 4492 годин безперервної ходьби, що загалом становитиме трохи більше ніж пів року в дорозі. Однак учені попереджають, насправді дорога займе набагато більше часу, адже знадобиться також час на сон, їжу та відпочинок.

Той, хто наважиться здолати найдовший пішохідний маршрут на планеті, пройде вгору й униз пагорбами стільки, що це буде порівняно з 13 сходженнями та спусками з Евересту. Утім, дослідники зазначають, малоймовірно, що будь-кому у світі вдасться подолати цей шлях і за все життя, оскільки маршрут пролягає через безліч країн, охоплених війною. Ба більше, візові обмеження деяких країн також просто не дозволять подолати всю територію країни за відведений час.

І навіть відкинувши вбік усі ці чинники та зосередившись лише на природних перешкодах, цей маршрут навряд чи вдасться подолати. На того, хто наважиться пройтися ним, чекає палюча спека Сахари, крижана сибірська тундра, а також комарі-переносники малярії в тропічній Африці. Щоб підготуватися до всіх цих кліматичних умов, потрібна неймовірна кількість спорядження, яке навряд чи вдасться нести на собі.

До слова, деякі дослідники вважають, що у світі є й довший пішохідний маршрут, який навряд чи вдасться виявити на Картах Google. Йдеться про так звану "мандрівку перших людей": 2006 року шукачеві пригод Карлу Бушбі вдалося перетнути підступну ділянку крижаного океану завширшки 93 кілометри в рамках пішої мандрівки з Чилі до міста Галл на півночі Англії.

Бушбі стартував у 1998 році від підніжжя Південної Америки, сподіваючись завершити похід завдовжки 57 936 кілометрів до 2010 року. На жаль, зараз він все ще перебуває в дорозі через майже чверть століття подорожі.

У 2013 році журналіст National Geographic Пол Салопек розпочав подорож завдовжки 38 600 кілометрів, щоб пройти "шлях людства з Африки". Він стартував з Ефіопії у 2013 році планував завершити маршрут протягом 7 років. На жаль, сьогодні він все ще перебуває в Китаї й поки що навіть не зміг подолати перехід з Євразії на Аляску.

Раніше Фокус писав про те, що дороги-привиди, яких не повинно бути, в 7 разів довші за офіційні: це вбиває легені Землі.

Теги по теме
ученые исследование
Источник материала
Поделиться сюжетом