19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Повені на півдні Бразилії забрали життя щонайменше 75 людей, 103 зникли безвісти
Повені на півдні Бразилії забрали життя щонайменше 75 людей, 103 зникли безвісти

Повені на півдні Бразилії забрали життя щонайменше 75 людей, 103 зникли безвісти

Масштабні повені в південному бразильському штаті Ріу-Гранді-ду-Сул за останні сім днів забрали життя щонайменше 75 людей, ще 103 вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Щонайменше 155 людей зазнали поранень, а понад 88 000 людей залишили свої домівки. Близько 16 000 з них оселились у школах, гімназіях та інших тимчасових притулках.

Повенізалишили по собі багато руйнувань, включаючи зсуви, розмиті дороги і зруйновані мости по всьому штату, а також перебої з електрикою та зв'язком. Понад 800 000 людей залишилися без водопостачання.

У неділю о 8 ранку за місцевим часом річка Гуайба досягла рекордного рівня 5,33 метра, що перевищило попередню історичну відмітку 1941 року - 4,76 метра.

Губернатор штату Едуардо Лейте заявив, що "руйнування, яких ми зазнаємо, є безпрецедентними", і що для відновлення штату знадобиться "свого роду "план Маршалла"".

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва вдруге відвідав Ріу-Гранді-ду-Сул в неділю у супроводі міністра оборони Жозе Мусіу, міністра фінансів Фернандо Хаддада і міністра навколишнього середовища Марини Сілви. Лідер країни і його команда оглянули затоплені вулиці Порту-Алегрі з гелікоптера.

У деяких районах, зокрема у долинах, гірських схилах і містах, менш ніж за тиждень випало понад 300 мм опадів, згідно з повідомленням Національного інституту метеорології Бразилії.

На погоду в Південній Америці впливає кліматичне явище Ель-Ніньо - періодична природна подія, яка призводить до потепління поверхневих вод в екваторіальній частині Тихого океану. У Бразилії Ель-Ніньо історично спричиняв посухи на півночі та інтенсивні зливи на півдні.

Як повідомляв Укрінформ, із початку березня у Кенії кількість загиблих внаслідок повеней перевищила 200 осіб.

Фото: Jeff Botega/Agencia RBS

Теги по теме
Бразилия
Источник материала
Поделиться сюжетом