19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що робити, якщо пролили на ноутбук рідину: інструкція від фахівців
Що робити, якщо пролили на ноутбук рідину: інструкція від фахівців

Що робити, якщо пролили на ноутбук рідину: інструкція від фахівців

Комп'ютерна техніка часто зазнає збоїв через попадання рідини на ключові робочі вузли. Ця проблема займає третє місце після перегрівання та засмічення системи. Стаття спрямована на тих, хто воліє насолоджуватися чашкою чаю або кави за роботою на ноутбуці, а також допоможе власникам домашніх тварин, чиї улюбленці можуть випадково пролити рідину на комп'ютер.

Попадання рідини до ноутбука

Пролита рідина може призвести до виходу техніки з експлуатації. Важливо не панікувати і одразу вжити необхідних заходів для мінімізації можливих наслідків.

Дії при попаданні води або іншої рідини до ноутбука:

Вимкніть ноутбук. Це слід зробити якнайшвидше, відключивши зарядний пристрій від ноутбука, а не від розетки. Потім переверніть ноутбук і витягніть блок живлення, щоб рідина могла витекти.

Вилийте рідину. Швидко позбудьтеся рідини, щоб запобігти короткому замиканню та іншим пошкодженням. Для цього використовуйте серветки або ганчірки.

Висушіть ноутбук. Рекомендується сушити ноутбук у приміщенні з гарною вентиляцією та відповідним мікрокліматом. Це може тривати до 24 годин.

Вимкніть периферійні пристрої. Якщо ноутбук підключений до миші, флешок або інших пристроїв USB, відключіть їх, щоб запобігти впливу рідини на ці пристрої.

Переверніть ноутбук. Якщо об'єм пролитої рідини є суттєвим, переверніть ноутбук вгору ногами, щоб рідина могла витекти з корпусу.

Витерете пролиту рідину. Використовуйте абсорбуючий безворсовий матеріал для видалення залишків рідини з ноутбука.

Розберіть корпус ноутбука (за потреби). Якщо пролита рідина потрапила всередину ноутбука, може знадобитися розбирання корпусу для очищення та перевірки вузлів на наявність агресивних речовин.

Важливо пам'ятати, що вода та несолодкий чай завдають меншої шкоди порівняно зі спиртними напоями, кавою та чаєм із цукром. При попаданні агресивних рідин (як кислі соки) всередину ноутбука рекомендується звернутися до фахівців для проведення професійного очищення та ремонту.

Читайте також:

Як швидко підключити ноутбук до телевізора: перевірені способи

Як швидко знайти смартфон, якщо його вимкнено: дієві способи

Як заряджати телефон у машині, щоб не зіпсувати акумулятор: головні поради

Источник материала
Поделиться сюжетом