20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія оголосила у розшук українських політиків за певними статтями
Росія оголосила у розшук українських політиків за певними статтями

Росія оголосила у розшук українських політиків за певними статтями

У Росії екс-спікеру Верховної Ради Володимиру Гройсману загрожує до 30 років ув’язнення, тоді як колишньому міністру внутрішніх справ Арсену Авакову – довічне позбавлення волі.

За даними російських ЗМІ, їх оголосили у розшук за різними статтями. Зокрема, Росією оголошені в розшук колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, колишній глава МЗС України Павло Клімкін, ексголовнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак та екс-спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

Хомчак, Аваков, Гройсман та Клімкін розшукуються за статтею 356 ч.1 КК РФ («Застосування заборонених засобів та методів ведення війни»). Олексію Данилову загрожує до 30 років ув’язнення.

Щодо Арсена Авакова, його розшукують за статтями 126 ч.3 «Викрадення людини організованою групою», 105 ч.2 «Вбивство двох або більше осіб», 282 ч.2 «Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності», 144 ч.3 «Перешкода законній професійній діяльності журналістів». Відомо, що з його відома було організовано викрадення журналістів “Зірки” Андрія Сушенкова та Антона Малишева. За всіма цими статтями йому загрожує довічне позбавлення волі.

Теги по теме
Россия Арсен Аваков Владимир Гройсман
Источник материала
Поделиться сюжетом