19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стався витік про плани Apple щодо ШІ в iOS 18
Стався витік про плани Apple щодо ШІ в iOS 18

Стався витік про плани Apple щодо ШІ в iOS 18

Генеральний директор Apple Тім Кук дав зрозуміти, що функції штучного інтелекту з’являться незабаром, а новий звіт від AppleInsider пропонує більше деталей про те, що ми можемо побачити в наступній версії iOS. Основна увага буде зосереджена на Siri, яка, як повідомляється, отримає можливість аналізувати та узагальнювати тексти в додатку Messages.

Раніше AppleInsider повідомляв, що подібна функція «Розумного пошуку» з’явиться в Safari в iOS 18 , що дозволить користувачам узагальнювати веб-сторінки. Велика мовна модель Apple (LLM), яка називається Ajax, забезпечить ці функції. Кілька статей, опублікованих Apple, свідчать про те, що компанія працює над впровадженням обробки штучного інтелекту на пристрої в iPhone, і звіт AppleInsider також узгоджується з цим.

У звіті йдеться, що Ajax використовує обробку на пристрої для створення простих відповідей, але йому, можливо, доведеться зв’язуватися з сервером, щоб отримати відповіді на більш складні запити. Можливо, Google або OpenAI вступлять у справу, оскільки Apple, як повідомляється, вивчає угоди з обома компаніями, щоб допомогти запровадити ШІ в iPhone.

Очікується, що функції штучного інтелекту від Apple також будуть зосереджені на конфіденційності. AppleInsider повідомляє, що Apple покаже попередження про конфіденційність, перш ніж Ajax використає інформацію з Safari або Messages. Під час телефонної розмови Apple про прибутки в четвер Кук сказав, що Apple продовжує «почуватися оптимістично» щодо штучного інтелекту і що компанія незабаром поділиться деякими «захоплюючими речами». Він також зазначив, що у Apple є «переваги», які допоможуть функціям штучного інтелекту компанії виділитися, включаючи «непохитну увагу до конфіденційності».

Наступного вівторка Apple проведе захід , на якому очікується презентація нових iPad. Ймовірно, ми не почуємо про плани Apple щодо ШІ до Всесвітньої конференції розробників 10 червня .

Источник материала
Поделиться сюжетом