19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Нідерландах українські військові на реабілітації та волонтери складають дрони для ЗСУ
У Нідерландах українські військові на реабілітації та волонтери складають дрони для ЗСУ

У Нідерландах українські військові на реабілітації та волонтери складають дрони для ЗСУ

У Нідерландах українські військові, які перебувають на реабілітації, та волонтери складають дрони для Збройних сил України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Волонтери шукають фінансування та замовляють деталі, а військові складають дрони. Початківцям допомагають професійні інструктори. Готовий апарат ретельно тестують перед відправленням в Україну.

“Ми зараз в Утрехті проводимо воркшопи складання дронів. Запрошуємо українських військових, які проходять реабілітацію в Нідерландах, а також біженців... У нас є люди, які вперше мають справу з дронами, з електронікою, з паянням. Побудова ком'юніті людей, які будуть зацікавлені у дронах, дуже важлива. Також ми робимо свій внесок у реабілітацію наших військових, даємо їм додаткову можливість себе реалізувати та продовжувати працювати на перемогу України”, - розповіла ініціаторка проєкту Яна Руденко, яка є також співзасновницею студентської асоціації ABBA (Adriatic-Baltic-Black-Azov Seas).

У Нідерландах українські військові та волонтери складають дрони / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

За її словами, охочих долучитися до складання дронів багато й серед нідерландців та іноземців.

“Якщо людина задонатила повну суму вартості дрона, то ми даємо можливість прийти на воркшоп і самостійно скласти дрон. Таким чином, людина бачить результат своєї донації... DroneAid існує вже кілька місяців. За три місяці - лютий, березень та квітень - ми провели 8 воркшопів і склали 65 дронів. Це певний успіх. Учасники разом збирають дрони, які ми потім передаємо Збройним силам України для виконання поставлених завдань”, - зазначила Руденко.

DroneAid співпрацює з Eyes on Ukraine - некомерційною організацією (ANBI) з Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, фундація Eyes on Ukraine була створена 27 лютого 2022 року і до сьогодні зібрала близько мільйона євро.. Від початку повномасштабного вторгнення вона взялася постачати бійцям ЗСУ дрони та запчастини до них. Із березня 2022 року було передано близько 700 безпілотників, а також близько 25 машин, автобуси, генератори різної потужності (від великих 500-кіловатних до дрібних), польові кухні, гуманітарну допомогу.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Нидерланды
Источник материала
Поделиться сюжетом