19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна встановила історичний тенісний рекорд
Україна встановила історичний тенісний рекорд

Україна встановила історичний тенісний рекорд

Вперше в історії жіночого тенісу одразу дві українки потрапили до числа 20 найкращих у світовому рейтингу. Досягнення підкорилося Еліні Світоліній та Марті Костюк, які цього року чудово проявляють себе на великих турнірах, добираючись до вирішальних стадій.

Про це повідомляє портал "Великий теніс України". В оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) Світоліна розташувалася на 19-му рядку, набравши 2400 очок. Костюк посіла 20-е місце з активом у 2235 пунктів.

Ще дві наші співвітчизниці увійшли до топ-35 – Ангеліна Калініна піднялася на 31-шу позицію, а Даяна Ястремська – на 33-ю. Лідирує у рейтингу польська тенісна Іга Свьонтек. Вона набрала 10 910 очок.

Цього тижня Світоліна, Костюк, Калініна, Ястремська, а також Леся Цуренко виступлять на турнірі серії WTA 1000 у Римі із призовим фондом у 5,5 мільйонів доларів. Цікаво, що у другому колі вболівальники можуть стати свідками українського дербі – Цуренко, якщо виграє у хорватки Дони Векіч, побореться з Калініною.

Як повідомляв OBOZ.UA, шоста ракетка України Дар'я Снігур стала переможницею турніру в Грузії, під час якого обіграла одразу трьох росіянок.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом