19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія затримала американського солдата ‒ Politico
Росія затримала американського солдата ‒ Politico

Росія затримала американського солдата ‒ Politico

Росія затримала американського солдата ‒ Politico

Його арештували у Владивостоці.

Минулого четверга російська влада затримала американського солдата за підозру у крадіжці. Військовий приїхав до Росії, щоб зустрітися з жінкою, імовірно, зі своєю дівчиною.

Старший солдат дислокувався у Південній Кореї, пише Politico за інформацією двох неназваних американських чиновників.

Державний департамент підтримує зв'язок з російським урядом щодо цієї справи, сказав посадовець. Він додав, що солдату обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 1 липня.

Прессекретарка армії Синтія Сміт підтвердила, що російська влада затримала солдата у Владивостоці за звинуваченням у «кримінальному злочині». За її словами, армія повідомила родину солдата.

"Російська Федерація повідомила Державний департамент США про кримінальне затримання відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини. Із огляду на чутливість цього питання, наразі ми не можемо надати додаткові подробиці", ‒ йдеться у заяві Сміт.

Речник Білого дому Джон Кірбі заявив, що США «знають про цю справу», але не будуть надавати подальших коментарів.

"Президент РФ Владімір Путін має тривалий досвід утримання американських громадян в заручниках. Це застереження для всіх американців ‒ подорожувати до Росії небезпечно", ‒ сказав голова Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Майкл Маккол.

Нагадаємо, у російському місті Єкатеринбург у березні 2023 року 32-річного Евана Гершковича затримали за звинуваченням у шпигунстві ‒ це перший випадок затримання Росією американського репортера за шпигунство з часів "Холодної війни". У той час він робив репортаж про групу бойовиків "Вагнера".

Источник материала
Поделиться сюжетом