19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розробниця два роки випробовувала Firefox на міцність. Ось що сталося з її 7470 відкритими вкладками
Розробниця два роки випробовувала Firefox на міцність. Ось що сталося з її 7470 відкритими вкладками

Розробниця два роки випробовувала Firefox на міцність. Ось що сталося з її 7470 відкритими вкладками

Користувачка Firefox упродовж місяців залишала відкритими тисячі вкладок і нарешті дійшла до межі, після якої браузер вже не зміг відновити її сеанс вебперегляду.

У 2021 році Mozilla представила у своєму браузері Firefox нові можливості керування пам’яттю, які переводять вкладки, що не використовуються, у сплячий режим. Нещодавно користувачка браузера влаштувала вдалу демонстрацію ефективності цієї технології.

Юзер на ім'я Хейзер розповіла про свій досвід використання браузера. Вона поскаржилася в X, що мала сеанс перегляду з понад 7000 відкритими вкладками, які вона збирала протягом останніх двох років, але він раптово був очищений.

Могло б здатися, що на цьому експеримент буде завершений, але завдяки допомозі користувачів X дівчина змогла відновити старий сеанс вебперегляду Firefox і продовжити накопичувати вкладки. За її словами, це відчувалося так, наче «її частина відновилася». В інтерв'ю PCMag дівчина розповіла, що тримає всі ці вкладки відкритими, тому що їй подобається згодом переглядати їх.

«Це ніби подорож у пам’ять про все, що я робила, чому навчалася, що думала», — каже вона.

Інцидент викликав жваве обговорення в мережі. Користувачі X були стурбовані продуктивністю її комп’ютера з усіма цими відкритими вкладками. Однак Хейзел пояснила, що це не має впливу на її роботу за комп’ютером, оскільки перезавантаження сеансу займає менш як хвилину, а вкладки не забирають все оперативну пам’ять її системи.

«Вплив на пам’ять незначний; файл сеансу, який містить інформацію про вкладку, має лише близько 70 МБ, і Firefox завантажує вкладку в пам’ять, лише якщо я відкрила її нещодавно», — пояснила дівчина.

Історія привернула увагу й представників Firefox, які заявили, що запровадять нову функцію організації вкладок, щоб полегшити керування сотнями чи тисячами вкладок. Конкретних планів наразі не оголошено, але передбачають, що йдеться про інструмент групування вкладок на основі їхнього вмісту за допомогою штучного інтелекту, аналогічний до тих, що вже використовують Chrome та Edge.

Источник материала
Поделиться сюжетом