19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Це може бути дуже небезпечно: навіщо Росії військовий союз з Сан-Томе та Принсіпі
Це може бути дуже небезпечно: навіщо Росії військовий союз з Сан-Томе та Принсіпі

Це може бути дуже небезпечно: навіщо Росії військовий союз з Сан-Томе та Принсіпі

Російський опозиціонер, політичний діяч Владімір Мілов розповів 24 Каналу, що ця країна має унікально цінне географічне розташування. Тому попри свою невелику площу, це дуже цінна держава на Африканському континенті.

Арена прямого геополітичного зіткнення

Сан-Томе та Принсіпі розташовано в самому центрі Гвінейської затоки на перехресті усіх шляхів.

Росія може створить там власну військову базу, і це може бути дуже небезпечно,
– пояснив опозиціонер.

Російські військові намагаються проникати всюди в Африці – в Судан, в Нігер, інші країни.

"Вони бачать Африку як арену прямого геополітичного зіткнення з Заходом. Не можна сказати, що у них нічого не виходить. Фактично Росія створила "пояс" в Сахелі з Буркіна-Фасо, Нігера та Малі, де відбулись пропутінські та провагнерівські військові перевороти і звідки виганяють США", – наголосив Владімір Мілов.

Сан-Томе та Принсіпі

Ця держава розташована на островах Сан-Томе і Принсіпі у Гвінейській затоці біля західного узбережжя Африки. Площа країни – 1001 квадратний кілометр, кількість населення – 187 356 осіб. Сан-Томе і Принсіпі є найменшою за площею після Сейшельських Островів державою Африки. Збройні сили країни складаються з невеликого сухопутного та військово-морського контингенту та мають обмежений бюджет.

Росія поширює свій вплив в Африці

  • Військовослужбовці з Росії зайшли на початку травня на авіабазу в Нігері. На ній розміщались війська США, які хунта Нігеру прагне вигнати звідти.
  • За рішенням воєначальників, які керують африканською країною, Сполученні Штати мають вивести майже тисячу військовослужбовців. Вони вели боротьбу з повстанцями, які вбили тисячі людей, до того, як в Нігері в торік стався переворот.
  • Крім того, війська США вийшли з Чаду, а французькі військові залишили Малі та Буркіна-Фасо.
  • Також Росія створює Африканський корпус, куди набирає росіян. Він має замінити найманців з ПВК "Вагнер", яка після смерті Євгенія Пригожина була розформована, проте ще продовжує діяти.
  • Планується, що Африканський корпус буде розгорнутий щонайменше у п'яти дружніх Росії державах: Буркіна-Фасо, Лівії, Малі, Центральноафриканській Республіці та Нігерії.
  • До того ж Росія поставить безплатно зерно 6 африканським країнам. Таку обіцянку дав Владімір Путін на російсько-африканському форумі, який відбувся у липні 2023 року. Росіяни у такий спосіб намагаються зміцнити свій вплив в Африці.
Теги по теме
Россия Новости политики Африка
Источник материала
Поделиться сюжетом