19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коли зростуть виплати працюючих пенсіонерів
Коли зростуть виплати працюючих пенсіонерів

Коли зростуть виплати працюючих пенсіонерів

Коли збільшаться пенсії

З 1 квітня розпочався перерахунок виплат працюючих пенсіонерів. Однак, надбавки до пенсії будуть впроваджені уже у червні.

Перерахунок буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року (строк подачі звітів – до 10 травня). Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці,
– йдеться у повідомленні ПФУ.

Кому нададуть таку надбавку

Вказана надбавка надається особам, які набули щонайменше 24 місяці стажу після останнього перерахунку. За основу беруться дані станом на 1 березня 2024 року.

З 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки,
– уточнюють у ПФУ.

Зараз доплата за кожен рік стажу складає 23,61 гривні. Тобто, мінімальна місячна надбавка, яку отримає пенсіонер становитиме 47,22 гривні.

Источник материала
Поделиться сюжетом