20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поява Залужного на публіці: чим здивував генералСюжет
Поява Залужного на публіці: чим здивував генералСюжет

Поява Залужного на публіці: чим здивував генералСюжет


Колишній командувач української армії тримав інформаційну тишу від лютого, після відставки з посади главкома ВСУ.

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з’являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і прийшов додому до Ліни Костенко.

“Є ще порох в порохівницях”

4 травня, вперше за понад два місяці публічного мовчання, Залужний зробив публікацію у Facebook. Він опублікував фотографію, на якій було зображено розірвану гільзу від пістолетного патрона.

“25 метрів. Glock 17. Є ще порох в порохівницях”, – підписав знімок Залужний.

Жодних інших пояснень колишній главком ЗСУ не надав. Зазначимо лише, що його попередній допис датований аж 24 лютого.

Зустріч з Федишин

Через декілька днів соцмережі захопило відео Залужного з його улюбленою співачкою. Так, артистка Ірина Федишин 7 травня повідомила, що перед тим, як вирушити у гастрольний тур на підтримку української армії до США та Канади, заїхала до Києва з важливою ціллю: колишній главком залишив свій підпис на благодійних лотах, які співачка розігруватиме серед глядачів під час виступів закордон.

Зокрема, Залужний підписав 25 українських прапорів. Всі зібрані кошти підуть на допомогу ЗСУ.

Зі слів Федишин, вона і Залужний списалися у Facebook, і генерал на її прохання відповів: “Іро, нема проблем”.

Артистка також отримала у подарунок від нього грамоту за підписом “Заохочувальний погляд сталевого генерала заслужила пані Ірина Федишин”. У відповідь Федишин заспівала для Залужного пісню Малесенькі долоньки.

Згодом Генерал зізнався, що знає цю композицію.

“Я ніколи не думав, що я буду вживу чути цю пісню”, – сказав він.

Тепло про зустріч зі “Сталевим генералом” відгукнулась і сама виконавиця.

“То була така зустріч, ви знаєте, хоча я теж популярна, є досвід, але не знаю, в нього якийсь магічний вплив”, – розказала Федишин.

“Мій Віталік каже: “Іро, тримай себе в руках!” – настільки просто захоплююче, такий привітний чоловік”, – зізналася вона.

Почесний громадянин Києва

Сьогодні Залужному присвоєно звання Почесного громадянина міста Києва. Однак відзнаку колишній головком ЗСУ отримав не на сесії Київради, а вручив її Залужному столичний очільник Віталій Кличко вдома у письменниці Ліни Костенко, яка теж отримала почесне звання.

Як повідомляється, Залужний відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України.

Відставка і нова посада

Нагадаємо, що 8 лютого президент України Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ на тлі поступового погіршення ситуації під час оборони Авдіївки. Серед причин свого рішення президент також назвав провал літнього контрнаступу, поступову “стагнацію” ситуації на фронті після цього і, як наслідок, “потребу у змінах”.

На початку березня Зеленський повідомив, що погодив кандидатуру Залужного для призначення послом України у Великій Британії. Тоді в ОПУ зазначали, що процедура щодо оформлення необхідних документів для призначення генерала вже запущена, що але досі про остаточне призначення офіційно не повідомлялося. Очікується, що генерал почне виконувати свої нові обов’язки вже найближчими тижнями.

Сам Залужний нове призначення не коментував. Зазначимо, що до липня 2023 року послом України в Британії був Вадим Пристайко.
 



Теги по теме
фото Видео Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом