20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни
В Україні кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

В Україні кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Кількість пропозицій роботи у квітні зросла на 8% – до 111 тис., тоді як кількість оновлених або створених резюме – майже 320,6 тис. – майже не відрізняється від рівня березня, відповідно показник конкуренції на ринку праці опустився до найнижчої позначки від початку повномасштабного вторгнення, такі основні результати регулярного дослідження ринку праці від Work.ua. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише agronews.ua.

Це рекордна кількість вакансій від початку повномасштабного вторгнення. Нагадаємо, що попередній рекорд за цим показником було встановлено у вересні 2023 р., коли на ринку праці було 105 809 вакансій.

“Через відчутне збільшення кількості пропозицій роботи показник середньої кількості відгуків на одну вакансію на місяць знову знизився”, – зазначили в Work.ua.

Згідно з опублікованими даними, найбільший приріст пропозицій роботи у квітні було зафіксовано в Рівненській (+11%), Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій та Житомирській областях (по +10%).

В областях-лідерах за загальною кількістю вакансій (Київській, Львівській, Дніпропетровській та Одеській) їхня кількість зросла на 7-9%, що відповідає середньому зростанню на ринку праці. Винятком знову стала Харківська область, яка все ще не оговталася від ударів по енергетичній інфраструктурі.

Зазначається, що другий місяць поспіль найбільшу кількість вакансій пропонує сфера обслуговування – 20,4 тис. (+15% до березня). Також серед лідерів робочі спеціальності, виробництво – майже 19 тис. вакансій (+10% до березня), продаж та закупівля – 14,4 тис. (+1%), роздрібна торгівля – 13,35 тис. (+12%) і готельно-ресторанний бізнес, туризм – майже 11,6 тис. (+18%).

Як наголосили в Work.ua, у квітні на ринку праці стало більше можливостей для людей без досвіду (+13% вакансій до березня) і студентів (+15%). Роботодавці розмістили також на 20% більше вакансій для ветеранів. Пропозицій роботи для людей з інвалідністю побільшало на 12%, для пенсіонерів – на 16%.

Щодо вакансій, у яких пропонують працювати дистанційно, то їх побільшало лише на 3%. Також незначно зросла кількість пропозицій роботи, де потрібне знання англійської – на 1,5%.

Щодо резюме, то в регіональному розрізі кандидатів побільшало на Закарпатті (+6%), Житомирщині (+4%), Хмельниччині (+4%), Миколаївщині (+3%) та Сумщині (+1%), проте найбільше резюме створено кандидатами з Київщини або тими, хто шукає віддалену роботу.



Перегляди: 0
Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом