20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні вперше провели унікальну урологічну операцію
В Україні вперше провели унікальну урологічну операцію

В Україні вперше провели унікальну урологічну операцію

У Житомирському обласному онкологічному диспансері вперше провели складну урологічну операцію лапароскопічним методом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирський обласний онкодиспансер.

«У Житомирському обласному онкодиспансері вперше провели складну урологічну операцію лапароскопічним методом: видалення сечового міхура з простатою та лімфатичними вузлами, видалення лівої нирки та виведення правого сечоводу на шкіру (лапароскопічна радикальна цистпростатекстомія із тазовою лімфодесекцією та нефректомією зліва, правобічна уретерокутанеостомія)», - йдеться у повідомленні.

Як розповів директор онкодиспансеру Ігор Сабадаш, ця операція є однією з найскладніших хірургічних втручань в урології. Таке оперативне втручання раніше не проводилося в українських медзакладах.

За його словами, для пацієнтів операція лапароскопічним методом є менш травматичною та дозволяє швидше відновитися та перейти до наступного етапу комплексного лікування злоякісних новоутворень. Натомість хірургам таке оперативне втручання дає можливості кращого доступу до операційного поля.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського вперше провели дві електрофізіологічні операції з видалення порушень ритму серця.

Фото: onko.zt.lic.org.ua

Теги по теме
Медицина Житомир
Источник материала
Поделиться сюжетом