20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Депутати ВРУ відправили у відставку главу Мінінфраструктури Кубракова
Депутати ВРУ відправили у відставку главу Мінінфраструктури Кубракова

Депутати ВРУ відправили у відставку главу Мінінфраструктури Кубракова

Українського політика Олександра Кубракова звільнили з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення – очільника Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. До цього він не подавав заяву про відставку, як зазвичай відбувається в таких кадрових перестановках.

Відповідне рішення ухвалили депутати Верховної Ради на засіданні 9 травня. Про це повідомив Telegram-канал "Залізний нардеп" парламентаря Ярослава Железняка.

"Цікава деталь... Зазвичай міністри самі пишуть заяву про власну відставку, а тут збирають підписи від депутатів на відповідну постанову. Комітет теж зранку, і далі зала має проголосувати. Тобто це як ініціатива депутатів понизити у статусі міністра", – пояснив він перед голосуванням.

За відповідне рішення віддали свої голоси 272 присутніх у залі народних депутатів.

Зазначається, що цього ж дня прем’єр-міністру мають внести пропозицію щодо кандидатів на посади міністра інфраструктури та агрополітики (замість Сольського, який подав у відставку на тлі корупційного скандалу).

Новина доповнюється...

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні міністерство інфраструктури офіційно об'єднали з міністерством з питань регіонального розвитку в грудні 2022 року. Тоді нову структуру очолив Олександр Кубраков – екснардеп від "Слуги народу", підприємець, експерт IT-ринку та ринку мобільного зв'язку, який також входить до Ставки верховного головнокомандувача.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом