20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як видалити всі дані зі смартфона та зробити це максимально безпечно: інструкція
Як видалити всі дані зі смартфона та зробити це максимально безпечно: інструкція

Як видалити всі дані зі смартфона та зробити це максимально безпечно: інструкція

Рекомендації для користувачів, які хочуть повністю очистити iPhone або Android-смартфони.

Перш ніж продавати або дарувати старий смартфон iPhone чи Android, необхідно видалити з нього всю інформацію, однак робити це потрібно правильно. Як саме — розповіло видання Wired.

Як скинути все до заводських налаштувань на iPhone

Необхідно створити резервну копію всіх даних, що зберігаються на iPhone. Також потрібно від'єднати Apple Watch, якщо пристрої працювали в парі. Для цього в застосунку Watch на iPhone треба зайти у вкладку "Мої годинники", натиснути "Всі годинники", а потім Unpir Apple Watch.

Видалити всі дані із SIM-карти iPhone можна, перейшовши до налаштувань і натиснувши на ім'я користувача, потім iCloud, прокрутити вниз, щоб вимкнути "Мій iPhone". Потім натиснути Apple ID у верхній частині ліворуч, щоб повернутися назад, і прокрутити вниз внизу, щоб натиснути на підпис, потім ввести свій пароль і знову натиснути.

Тепер можна стерти всю інформацію з iPhone. Налаштування — General — Reset — Стерти весь контент — Налаштування. Пристрій попросить підтвердження, а для завершення процесу може знадобитися кілька хвилин.

Як скинути все до заводських налаштувань на Android-смартфоні

У цьому випадку теж потрібно вдатися до резервного копіювання даних зі смартфона Android, потім необхідно видалити будь-які карти MicroSD й SIM-карту.

Варто врахувати, що після того, як усі дані буде видалено з телефона, потрібно буде знову увійти в обліковий запис Google, щоб правильно відключити Factory Reset Protection (FRP). Робиться це так: Налаштування — Security — Lock Ecrece — встановлення FRP на "ні".

Після цього слід видалити обліковий запис Google. Зробити це можна в Налаштуваннях, натиснувши на Облікові записи, і обравши кожен із них, натиснути "Видалити обліковий запис".

Скидання налаштувань у телефонах від різних виробників відрізняється. Наприклад, користувачам Google Pixel рекомендується перейти в Налаштування — Система — Додатково та вибрати параметри скидання, а потім видалити всі дані (скидання до заводських налаштувань). Для Samsung Galaxy S21 потрібно перейти до Налаштувань — Загальне управління — Скинути й вибрати скидання до заводських налаштувань.

Источник материала
Поделиться сюжетом