20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пряма вказівка Нетаньягу, – журналіст з Ізраїлю пояснив присутність посла на інавгурації Путіна
Пряма вказівка Нетаньягу, – журналіст з Ізраїлю пояснив присутність посла на інавгурації Путіна

Пряма вказівка Нетаньягу, – журналіст з Ізраїлю пояснив присутність посла на інавгурації Путіна

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер розповів 24 Каналу, що західні країни у такий спосіб залишають канали для спілкування з Росією. Водночас Європарламент ухвалив рішення, відповідно до якого не визнає "вибори" в Росії.

Відносини охололи

Також на інавгурації Путіна були присутні представники Угорщини та Словаччини, проте це не було дивним, зважаючи на політику глав цих країн. Крім того, були присутні посли з Кіпру та Мальти, однак ці держави перебувають під російським впливом.

Дійсно здивувала присутність на цьому заході гостей з Франції, Греції та Ізраїлю. Симона Гальперін, посол Ізраїлю в Росії, за інформацією моїх джерел, дуже не хотіла йти на інавгурацію Путіна. Однак вона була там присутня, тому що це була пряма вказівка Беньяміна Нетаньягу,
– наголосив журналіст.

Так Ізраїль продовжує "дружити" з Путіним, який має тісні стосунки з ХАМАС та з Іраном.

Водночас офіційна влада, ЗМІ Ізраїля дотримуються думки, що Росія є ворогом. Однак Нетаньягу, на думку Зільбера, напевно, керується міркуваннями, що повинен залишатися канал для зв'язку з Росією про всяк випадок на випадок непередбачуваних обставин.

Зокрема Ізраїль більше не координує свої удари з Росією на території Сирії, хоча раніше він повідомляв російський контингент в Сирії. Напевно, Росія передавала ці дані іранцям або сирійцям. Тому росіяни зараз ображаються, що це припинилось.

"Ба більше, відносини між Путіним та Нетаньягу охололи. За останній час вони говорили лише один раз, і Нетаньягу погодився, тому що була проблема з заручниками, яких захопив ХАМАС. Він сподівався, що Росія може якось вплинути на ХАМАС та звільнити хоч декілька заручників з російським громадянством. ХАМАС обіцяв це зробити. Попри все це Ізраїль все ще намагається підтримувати з Росією контакт", – зауважив Цві Зільбер.

Інавгурація Путіна: хто з закордонних гостей був присутній

  • В Росії 7 травня відбулась інавгурація очільника Кремля, на якій були присутні представники європейських країн: Франції, Угорщини, Словаччини, Греції, Кіпру, Мальти. Також захід в Москві відвідала посол Ізраїлю Симона Гальперін.
  • Водночас попри участь посла ФранціїП'єр Леві в інавгурації Путіна, Париж "взяв до відома" результати так званих "виборів" президента, а також "суворо засуджує контекст репресій", в якому проходило голосування.
  • Також присутність Леві на інавгурації, "не означає", що Франція вважає обрання Путіна "легітимним"або що Париж "визнає" його. Це лише означає, що Франції "є посольство в Росії".
  • Посол США в Росії Лінн Трейсі проігнорувала інавгурацію Путіна. Офіційна причина – її відсутність на той час у Москві. Проте речник Держдепу США Метью Міллер зазначив, що Вашингтон визнає Путіна президентом Росії. Хоча "вибори", в результаті яких він вп'яте став президентом, Сполученні Штати "однозначно не визнають" і не вважають їх "вільними та чесними".
Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны