20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ексочільник спецслужб Молдови пояснив, що стоїть за призначенням Данілова послом
Ексочільник спецслужб Молдови пояснив, що стоїть за призначенням Данілова послом

Ексочільник спецслужб Молдови пояснив, що стоїть за призначенням Данілова послом

Призначення Олексія Данілова послом України в Молдові не випадкове і може дати імпульс розвитку взаємодії спецслужб України та Республіки Молдова. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив колишній заступник директора Служби інформації та безпеки Молдови (СІБ) Александру Балан.

Балан розповів, що йому доводилося спілкуватися з людьми з оточення Данілова і, за його інформацією, колишній серкетар РНБО досвідчений фахівець у своїй галузі. «Ґрунтуючись на тому, що я знаю з часів роботи в Україні, він фахівець у своїй галузі, має багатий досвід у частині військового конфлікту в Україні, взаємодіє з українськими спецслужбами», – зазначив він.

Призначення Данілова послом України в Молдові на думку Балана може дати імпульс розвитку взаємодії спецслужб України та Республіки Молдова.

Балан пояснив, чому, на його думку, призначення Данілова – не випадкове. «З огляду на посаду, яку він обіймав, – секретар РНБО, у нього величезний досвід і пам'ять того, як відбувалися всі процеси, зокрема, у Придністров'ї», - зауважив екс заступник директора Служби інформації та безпеки Молдови.

Натомість новим секретарем РНБО стане Олександр Литвиненко, який раніше був главою Служби зовнішньої розвідки України.

Спочатку повідомлялося, що екссекретар РНБО Олексій Данілов після звільнення може стати послом у Норвегії. Згодом стало відомо, що Олексій Данілов стане новим послом України в Молдові.

Читайте також: Екскерівник молдовської розвідки: Призначення Данілова послом у Молдову – не випадкове

Источник материала
Поделиться сюжетом