20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як захистити пшеницю від бур’янів
Як захистити пшеницю від бур’янів

Як захистити пшеницю від бур’янів

Кожен аграрій, який займається вирощуванням пшениці, добре знає, наскільки важливою є ефективна боротьба з бур’янами. Адже у разі сильної засміченості посівної площі якість зерна погіршується, а врожайність культури може зменшуватися на 25-30% і більше. Це відбувається через те, що бур’яни жорстко конкурують із культурною рослиною за поживні речовини, світло та воду.

Як ефективно боротися з бур’янами під час вирощування пшениці?

Найкращий метод захисту пшениці від бур’янів – використання гербіцидів. Це спеціальні хімічні сполуки, розроблені для знищення і контролю росту небажаних рослин. Оптимальні результати демонструють багатокомпонентні гербіциди, здатні боротися відразу з кількома видами бур’янів. Однак такі препарати повинні не тільки успішно справлятися зі своїм основним завданням, а й залишатися безпечними для культурних рослин. Усім цим критеріям відповідає ЛЕГАТО ТРІО від компанії ADAMA.

Характеристики та переваги ЛЕГАТО ТРІО

ЛЕГАТО ТРІО ADAMA – це унікальний трикомпонентний післясходовий гербіцид, розроблений спеціально для боротьби з широким спектром бур’янів у посівах пшениці. До його складу входять три діючі речовини:

  • пендиметалін (300 г/л);
  • хлортолурон (250 г/л);
  • дифлуфенікан (40 г/л).

Діючі речовини ЛЕГАТО ТРІО ефективно борються проти таких однорічних дводольних і злакових бур’янів, як мак дикий, падалиця ріпаку, талабан польовий, ромашка лікарська, вероніка, підмаренник чіпкий, волошка синя, метлюг звичайний, фіалка польова, кропива глуха та ін. Крім цього, гербіцид має такі переваги:

  • зберігає свою активність навіть за низьких температур, починаючи від +5 °C;
  • має тривалий термін захисної дії;
  • діє при проростанні бур’янів з ґрунту і при потраплянні робочого розчину на їх листки.

Гербіцид ЛЕГАТО ТРІО не чинить фітотоксичного впливу на пшеницю навіть за значного перевищення рекомендованої дози, що підтверджено численними дослідженнями. Препарат сумісний із більшістю інших засобів захисту рослин, що застосовуються в ті ж фази розвитку культури. При цьому, як правило, дії ЛЕГАТО ТРІО достатньо для повного проходження періоду вегетації без необхідності у додаткових обробках посівних площ гербіцидами.

ЛЕГАТО ТРІО використовують в осінній період, оптимальний час для застосування – початкові стадії розвитку пшениці (від 1 до 3 листків), коли бур’яни найбільш чутливі до гербіциду. Перші ознаки дії ЛЕГАТО ТРІО візуально помітні через 3-7 днів після обробки, повне знищення чутливих видів рослин відбувається через 10-20 днів.

Важливо враховувати, що дія препарату залежить від температури повітря. Це пов’язано з тим, що за низьких температур знижується здатність бур’янів поглинати воду з ґрунту, що перешкоджає потраплянню гербіциду в рослину.

Для придбання гербіциду ЛЕГАТО ТРІО найкраще звертатися до регіональних представників компанії ADAMA. Ви зможете отримати професійну консультацію від фахівців, які мають усю необхідну інформацію про продукт і його застосування.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом