20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Харківщині гвардійці знищили БМП з ворожим десантом та майже взвод особового складу армії РФ. Фото
На Харківщині гвардійці знищили БМП з ворожим десантом та майже взвод особового складу армії РФ. Фото

На Харківщині гвардійці знищили БМП з ворожим десантом та майже взвод особового складу армії РФ. Фото

Російські окупаційні війська у п’ятницю, 10 травня, активізувалися на прикордонні Харківської області. Проте Сили оборони дають ворогу гідну відсіч, завдаючи йому масштабних втрат.

Зокрема, гвардійці знищили БМП з ворожим десантом та майже взвод особового складу армії РФ. Про це повідомили у Національній гвардії України.

"Росіяни активізували свої дії на Харківщині. Деякі штурмові групи пробували прорватись на півночі області", – йдеться в повідомленні.

В Нацгвардії також опублікували знімок, на якому видно, як бійці 2 окремого загону Центру спеціального призначення "ОМЕГА" знищили ворожий десант. Загалом гвардійці "демілітаризували" бронетранспортер з десантом та відділення особового складу російських військ.

За інформацією Міністерства оборони, близько 5 ранку противник спробував прорвати нашу оборонну лінію, використовуючи бронетехніку. Наразі ці атаки відбито, і продовжуються зіткнення різної інтенсивності.

"Тримаємо оборону та віримо в наших воїнів!" – наголосили в Нацгвардії.

Нагадаємо, 10 травня очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що ще з вечора попереднього дня російські окупанти посилили обстріли на північному напрямку, ДРГ намагались прорвати кордон.Спробу прориву з використанням техніки підтвердили й у Міністерстві оборони України.

Синєгубов запевняв, що ворожі атаки українські воїни відбивають і не віддали росіянам жодного метра укранської землі. Натомість журналіст Юрій Бутусов заявив, що ворог захопив чотири села у прикордонних районах Харківської області.

Те, що російські війська розпочали наступ на Харківщині, зрештою підтвердив і президент України Володимир Зеленський, він додав, що ці наміри не були таємницею для українських воїнів і вони підготувалися до зустрічі ворога.

Тим часом жителів прикордоння закликають бути максимально обачними, перебувати в укриттях.. Джерела OBOZ.UA зазначають, що з Вовчанська й околиць міста на Харківщині евакуюють людей.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом