Ширяв у повітрі, наче птах: таємничого "летючого корабля" побачили біля берегів Греції
Ширяв у повітрі, наче птах: таємничого "летючого корабля" побачили біля берегів Греції

Ширяв у повітрі, наче птах: таємничого "летючого корабля" побачили біля берегів Греції

Місцевий фотограф Нонтас Калогян встиг зафіксувати дивовижний момент на об’єктив своєї камери.

Вантажне судно Achilleas, пропливаючи між материковою частиною Греції та одним з її островів, наче ширяв у повітрі над горизонтом. Цей приголомшливий міраж вдалося зафіксувати на камеру місцевому фотографу Нонтасому Калогяну, пише видання The Sun.

Оптична ілюзія насправді є міражем під назвою "Фата Моргана" (Fata Morgana) й доволі просто пояснюється. Це явище виникає, коли сонце нагріває атмосферу над сушею або морем: шари теплого повітря здіймаються поверх шарів холодного повітря, тим самим викривляючи світло й змінюючи кольори.

За словами експертів, для того, щоб побачити оптичну ілюзію, атмосферні умови мають бути ідеальними. Вона з’являється і на суші, але все ж частіше її спостерігають на морі.

Оптична ілюзія насправді є міражем під назвою "Фата Моргана"
Фото: Kalogiannis Epam

"Міражі виникають через специфічні погодні умови — так звану температурну інверсію. Холодне повітря щільніше за тепле і може викривлювати світло в напрямку очей людини, яка стоїть на землі або на узбережжі, змінюючи вигляд віддаленого об'єкта", — пояснює метеоролог BBC Девід Брейн.

До речі, за давньою легендою, міраж є причиною появи "Летючого Голландця" — таємничого корабля-примари 17-го століття, який приречений вічно блукати морями.

Нагадаємо, раніше Фокус опублікував 40-секундне відео з конем на ім'я Рудник, що гуляє засніженим полем у Канаді. Запис став вірусним у соціальних мережах через дивовижну оптичну ілюзію. Силует скакуна на відео настільки чіткий, що здається, ніби він то наближається, то віддаляється від камери.

До того ж ми розповідали про блогера Саймона Бруннера, учасника конкурсу Ninja Warrior, який показав у своєму Instagram відео з моторошним трюком. У кадрі він однією рукою тримає інфлюенсерку Пію Нідермайєр, яка нібито повисає на мотузковому мосту в австрійських горах.

Теги по теме
фото
Источник материала
Поделиться сюжетом