Станом на ранок 150 000 громадян авторизувалися у застосунку Резерв+, - Міністерство оборони України
Станом на ранок 150 000 громадян авторизувалися у застосунку Резерв+, - Міністерство оборони України

Станом на ранок 150 000 громадян авторизувалися у застосунку Резерв+, - Міністерство оборони України

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Українські чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити облікові дані у територіальних центрах комплектування. Зокрема, надати актуальні номер телефону, e-mail та адресу проживання. Зробити це треба протягом наступних 60 днів. Дедлайн - до 16 липня включно. Інакше настає адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку - штраф від 17 000 гривень.

Нагадаємо, уточнити дані можна як під час особистого візиту до ТЦК чи Центру надання адміністративних послуг, так і через мобільний додаток електронного кабінетуреєстрація - добровільна. Повісток у е-кабінеті не буде.

Міністерство оборони в Україні повідомляє, що станом на ранок 150 000 громадян вже успішно авторизувалися у застосунку Резерв+. І ще сотні тисяч запитів – у черзі.

"Застосунок захищений від DDOS-атак та намагань ворога його взламати, тому функція авторизації може працювати не у всіх одночасно. Технічна команда працює 24/7, виправляє всі помилки та реагує на зауваження. Дякуємо, що показуєте приклад відповідальності! Та нагадуємо, що термін для оновлення даних – 60 днів, тож виконати обов’язок встигнуть всі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в оборонному відомстві розказали, як можна оновити свої дані у застосунку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленськийпідписав закон про мобілізацію засуджених. Це сталося у п'ятницю, 17 травня. Закон № 11079-1 опублікований на сайті Верховної ради.

Згідно з документом, деякі категорії засуджених та ув'язнених в Україні зможуть на добровільній основі піти на службу в армію. Це буде служба за контрактом під час воєнного стану.

Закон передбачає умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для засуджених, які погодять підписати контракт. Проте мобілізуватися до армії зможуть не всі. Рішення ухвалює суд.

Источник материала
loader
loader