3 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи може харчування впливати на потенцію чоловіків
Чи може харчування впливати на потенцію чоловіків

Чи може харчування впливати на потенцію чоловіків

Нове дослідження харчування чоловіків

У новій науковій роботі вчені проаналізували дані про більш ніж 21 тисячу чоловіків віком від 40 до 75 років, які брали участь у великому дослідженні здоров'я працівників охорони здоров'я. Учасники заповнювали анкети, що характеризують їхню дієту, кожні чотири роки з 1998 по 2014 рік.

Автори нового дослідження оцінили приналежність чоловіків до здорового харчування за спеціальною шкалою. Цю інформацію вони зіставили з даними про еректильну функцію учасників дослідження. У всіх вікових групах дотримання здорової дієти було пов'язане зі зниженням ризику розвитку імпотенції.

Харчування впливає на потенцію

У чоловіків віком до 60 років, дієта яких була найменш здоровою, ризик імпотенції був на 22% вищим, ніж у тих, хто максимально дотримувався патернів здорового харчування. У віці 60 – 70 років ця різниця склала 18%, старше 75 років – 7%.

Вчені вважають, що чоловікам, яким небайдужа їхня ерекція, потрібно обирати здорове харчування. Однак вони зазначають, що нові дані потрібно перевірити у рандомізованих дослідженнях – вони дають якісніші докази.

Критерії здорового харчування

У новому дослідженні вчені орієнтувалися на середземноморську дієту, яка рекомендується для профілактики серцевих хвороб. Вона включає велику кількість овочів, фруктів, бобових, горіхів, цільнозернові продукти, рибу та олію. У ній мало червоного м'яса та жирних молочних продуктів.

Здоровий патерн харчування має на увазі відмову або максимальне обмеження вживання обробленого м'яса, солодких напоїв, трансжирів, солі. Вживання алкоголю може бути помірним – від 0,5 до 2 порцій на день (одна порція – еквівалент 10 г чистого спирту).

Источник материала
Поделиться сюжетом