23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Україна має вирішувати сама": Блінкен зробив заяву щодо використання американської зброї для ударів по території РФ
"Україна має вирішувати сама": Блінкен зробив заяву щодо використання американської зброї для ударів по території РФ

"Україна має вирішувати сама": Блінкен зробив заяву щодо використання американської зброї для ударів по території РФ

Сполучені Штати Америки не заохочують використання Україною західного озброєння для ударів по території країни-агресора Росії. Однак Україна має право самостійно ухвалювати рішення про те, як вести війну.

Про це сказав державний секретар Штатів Ентоні Блінкен на слуханнях у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу у середу, 22 травня. Він сказав, що у Києві самі вирішать, як ефективно розпоряджатися зброєю, яку передали США чи інші держави.

Блінкен зазначив, що завдання США та їхніх союзників – постачати Україні ту зброю, якої вона потребує для відбиття російського вторгнення.

"Коли справа доходить до дозволу та схвалення атак за межами України, ми цього не робили, але Україні доведеться ухвалювати свої власні рішення, і я хочу переконатися, що вона отримає обладнання, необхідне їй для ефективного захисту", – додав глава американського зовнішньополітичного відомства.

Ряд членів Конгресу, включаючи очільника комітету Майкла Маккола, запитали у Блінкена про те, чому адміністрація Джо Байдена забороняє Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях на території РФ. Він зазначив, що росіяни вибудовують усю свою артилерію та ракети прямо через кордон з Україною, які потім використовуються для атак на українців.

Маккол зазначив, що Сили оборони України не можуть здобути перемоги з тими обмеженнями, які запровадив Білий дім. Він додав, що прихильником такої заборони є радник із національної безпеки Джейк Салліван. Конгрес у своїх рішеннях про виділення Україні допомоги жодних обмежень не встановлював.

"І я сподіваюся, що ви повернете це раднику з національної безпеки та Ради національної безпеки і зміните це політичне рішення, яке є дуже небезпечним і шкідливим для українського народу", – заявив політик.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше президент Володимир Зеленський сказав, що не вважає, що мають бути якісь заборони на використання Україною західного озброєння. Він пояснив, що йдеться не про наступ української армії з використанням західної зброї на території Росії, йдеться про захист.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом