16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому у капусти жовтіє листя: 4 найпоширеніші причини
Чому у капусти жовтіє листя: 4 найпоширеніші причини

Чому у капусти жовтіє листя: 4 найпоширеніші причини

Низка причин можуть викликати пожовтіння, засихання і скручування листя у капусти.

Найчастіші проблеми, які можуть виникнути під час вирощування капусти – пожовтіння, скручування і засихання листя у розсади або вже великої рослини. Нерідко причиною цього може стати нестача вологи, особливо якщо на вулиці дуже висока температура повітря. Якщо саме це є причиною виникнення таких проблем, то в цій ситуації можна зарадити, налагодивши графік поливу грядок.

Проте бувають і серйозніші причини, чому у капусти жовтіє листя. Як зазначається на сайті p-style.com.ua, можуть бути наступні причини такої проблеми.

1. Недостатня кількість потрібних речовин у ґрунті

Наприклад, якщо у ґрунті недостатньо азоту, то капустяне листя може почати жовтіти, а з часом рослина і зовсім може загинути. Азоту може бути недостатньо, якщо капусту садили кілька років підряд на одному і тому ж самому місці. Внаслідок цього ґрунт виснажується.

Якщо у ґрунті недостатня кількість фосфору, то рослина не буде рости належним чином, їй буде важко отримати потрібну форму та набрати об’єм. У той же час нестача магнію може призвести до того, що у рослини будуть бліднути листові пластини.

Також на рослину погано впливатиме підвищена кислотність ґрунту.

2. Недотримання правил догляду за культурою

Наприклад, якщо неправильно підібране місце для грядки і капусті не вистачає сонячного проміння, то може почати жовтіти листя.

Також потрібно стежити за тим, на якому типі ґрунту висаджується капуста. Наприклад, на пісковику ця рослина не зможе повноцінно рости.

Якщо мало підливати капусту, то на її листі також може з’явитися жовтуватий відтінок, а якщо підливати надмірно, то може почати гнити корінь.

На ріст капусти також може вплинути сильна посуха, весняні заморозки та недостатнє розпушування ґрунту.

3. Хвороби

Листя капусти може пожовтіти також через ураження рослини інфекціями чи грибком. Такі захворювання небезпечні для цієї культури, адже можуть спричинити її загибель. Серед захворювань, які можуть вражати капусту і призводити до пожовтіння листя, зокрема наступні – кіла, пероноспороз, фузаріозне в’янення, чорна ніжка, слизовий бактеріоз, сіра гниль тощо.

4. Віруси і шкідники

Нашкодити капусті можуть також віруси та шкідники. Листя може пожовтіти, якщо на рослину напали хрущі, совки, попелиці, капустянки чи метелики-капустянки.

Що за овоч - білокачанна капуста?

Білокачанна капуста - овочева культура, цінний і широко поширений харчовий продукт. Вживається в їжу у свіжому вигляді, у складі гарячих страв, використовується для квашення і маринування, повідомляє портал "Вікіпедія".

Які рослини можна вирощувати спільно/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом