16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Желе "Пташине молоко": простий десерт зі смаком дитинства
Желе "Пташине молоко": простий десерт зі смаком дитинства

Желе "Пташине молоко": простий десерт зі смаком дитинства

Пташине молоко – смак, добре знайомий всім з дитинства. Легкий, в міру солодкий та ніжний десерт не втратив своєї популярності і зараз. То ж чому б не приготувати його вдома?

Так, наприклад, фудблогерка з ніком receptuk.ua, в Instagram запропонувала рецепт приготування желе "Пташине молоко". Страва має ще кращий смак, ніж той, що ми пам’ятаємо з дитинства та готується надзвичайно легко.

Інгредієнти для білого шару

  • Сметана – 300 гр
  • Згущене молоко – 150 гр
  • Молоко – 200 мл
  • Желатин – 15 гр
  • Вода – 50 мл

Інгредієнти для шоколадного шару

  • Сметана – 300 гр
  • Цукор – 80 гр
  • Молоко – 200 мл
  • Шоколад чорний – 100 гр
  • Желатин – 15 гр
  • Вода – 50 мл

Спосіб приготування

1. Готуємо білий шар. Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо на 10 хв.

2. Сметану змішуємо зі згущеним молоко та молоком. Перемішуємо до однорідності.

3. Желатин розігріваємо у мікрохвильовці та охолоджуємо, вливаємо до сметано-молочної суміші.

4. Переливаємо у форму та відправляємо у холодильник до повного застигання.

5. Готуємо шоколадний шар. Желатин залити холодною водою та залишити на 10 хвилин.

6. До сметани додаємо цукор та розмішуємо до розчинення цукру.

7. Шоколад заливаємо молоком та розігріваємо в мікрохвильовці. Перемішуємо до розчинення шоколаду.

8. В теплу шоколадну суміш додаємо желатин та розмішуємо.

9. Теплу шоколадну масу змішуємо зі сметаною та виливаємо у форму поверх білого шару.

10. Відправляємо у холодильник до застигання.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Десерт з полуниці
  • Шоколадний десерт
  • Десерт без яєць та цукру
Источник материала
Поделиться сюжетом