Імовірно, вчені зрозуміли, як запобігти розвитку алергії на арахіс
Імовірно, вчені зрозуміли, як запобігти розвитку алергії на арахіс

Імовірно, вчені зрозуміли, як запобігти розвитку алергії на арахіс

Результати дослідження опубліковані у науковому журналі NEJM Evidence, а провели його учені з Королівського коледжу Лондона. Вони залучили до експерименту дітей до 12 років, їх розділили на 2 групи.

Спершу трохи статистики

Алергію на арахіс мають близько 2% дітей молодшого віку в Північній Америці, Великій Британії, Західній Європі та Австралії. Небезпека в тому, що у багатьох з них навіть невелика кількість цього продукту може призвести до небезпечної для життя алергічної реакції.

Деталі дослідження

Перша група учасників регулярно вживала арахіс до 5 років, діти у другій групі – мали уникати споживання цього продукту. Вияивлось, що раннє введення арахісу до раціону знизило ризик алергії в цьому віці на 81%.

Учені продовжили спостерігати за дітьми обох груп до досягнення ними 12 років. У цей період учасники могли їсти арахіс у будь-якій кількості та з будь-якою частотою.

Встановлено, що 15,4% учасників з групи, які уникали арахіс до 5 років, та 4,4%, які постійно їли його в цей період, мали алергію на арахіс у віці 12 років або старше.

Як радять вводити в раціон арахіс

У дослідженні зазначають, що вводити у прикорм арахіс можна у віці 4 місяців. Втім, немовля має бути готовим до відлучення від грудей, і продукт слід вводити у вигляді м'якої пюреподібної пасти або у вигляді арахісових слойок.

Раннє споживання арахісу дозволить запобігти більш ніж 100 000 нових випадків алергії на арахіс щороку в усьому світ,
– зауважив співавтор дослідження Гідеон Лак.

За словами дослідників, частота й кількість спожитого арахісу була різною в обох групах і були періоди, коли діти зовсім не їли його. Отже, для захисту від алергії не треба вживати арахісові продукти протягом усього дитинства та раннього підліткового віку на постійній основі.

Теги по теме
Дети Здоровье
Источник материала
loader
loader