Полуничне морозиво зі згущеним молоком та меренгою: як приготувати ідеальний сезонний десерт
Полуничне морозиво зі згущеним молоком та меренгою: як приготувати ідеальний сезонний десерт

Полуничне морозиво зі згущеним молоком та меренгою: як приготувати ідеальний сезонний десерт

Допоки триває сезон полуниці, варто до максимуму збільшити її використання, адже ця ягода не тільки смачна, але й дуже корисна.

Ось, наприклад, фудблогер Володимир Ярославський у своєму Instagram розповів, як приготувати домашнє полуничне морозиво. Також він запропонував подавати його із меренгою.

Інгредієнти

  • Полуниця – 600 гр
  • Цукор – 100 гр
  • Вершки 30-35% - 600 гр
  • Згущене молоко – 370 гр
  • Меренга – 70-80 гр

Спосіб приготування

1.Спочатку приготуємо французьку меренгу. 2 білки збиваємо з дрібкою солі та декількома краплями лимонного соку до легкої піни.

2. Поступово додаємо 140 гр цукрової пудри. Збиваємо все у глянцеву піну.

3. Лист пергаменту ледь,ледь змащую олією, викладаю піну тонким шаром і сушу у духовці при 100 градусах 30-40 хв.

4. 600г полуниці очищуємо, десь 70г залишаємо для декору.

5. На пательню викладаємо цукор, потроху нагріваємо до його карамелізації, додаємо полуницю і на великому вогні, помішуючи готуємо протягом 6-7 хв. Протираємо через сито або просто блендером в однорідну масу.

6. 600г вершків збиваємо до гарної мʼякої піни, додаємо згущене молоко, обережно перемішуємо лопаткою.

7. У форму викладаємо частину вершків, далі полуничну масу і все легенько частково перемішуємо, а потім додаємо пластинки меренги і так повторюємо 3-4 рази.

8. Відправляємо у морозильник на 6-7 годин.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Десерт з полуниці
  • Шоколадний десерт
  • Десерт без яєць та цукру
Источник материала
Поделиться сюжетом