Допоки триває сезон полуниці, варто до максимуму збільшити її використання, адже ця ягода не тільки смачна, але й дуже корисна.
Ось, наприклад, фудблогер Володимир Ярославський у своєму Instagram розповів, як приготувати домашнє полуничне морозиво. Також він запропонував подавати його із меренгою.
Інгредієнти
- Полуниця – 600 гр
- Цукор – 100 гр
- Вершки 30-35% - 600 гр
- Згущене молоко – 370 гр
- Меренга – 70-80 гр
Спосіб приготування
1.Спочатку приготуємо французьку меренгу. 2 білки збиваємо з дрібкою солі та декількома краплями лимонного соку до легкої піни.
2. Поступово додаємо 140 гр цукрової пудри. Збиваємо все у глянцеву піну.
3. Лист пергаменту ледь,ледь змащую олією, викладаю піну тонким шаром і сушу у духовці при 100 градусах 30-40 хв.
4. 600г полуниці очищуємо, десь 70г залишаємо для декору.
5. На пательню викладаємо цукор, потроху нагріваємо до його карамелізації, додаємо полуницю і на великому вогні, помішуючи готуємо протягом 6-7 хв. Протираємо через сито або просто блендером в однорідну масу.
6. 600г вершків збиваємо до гарної мʼякої піни, додаємо згущене молоко, обережно перемішуємо лопаткою.
7. У форму викладаємо частину вершків, далі полуничну масу і все легенько частково перемішуємо, а потім додаємо пластинки меренги і так повторюємо 3-4 рази.
8. Відправляємо у морозильник на 6-7 годин.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Десерт з полуниці
- Шоколадний десерт
- Десерт без яєць та цукру