Шольц відповів, як вплинуть вибори до ЄС на підтримку України
Шольц відповів, як вплинуть вибори до ЄС на підтримку України

Шольц відповів, як вплинуть вибори до ЄС на підтримку України

Європі потрібна безпека, вона пов’язана з політикою щодо України, наголосив німецький канцлер.


Німеччина залишиться вірною політиці підтримки України, і таку позицію продемонстрували результати виборів до Європарламенту. Про це  канцлер ФРН Олаф Шольц на пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Берліні у вівторок, 11 червня.

 

“Європейські вибори дали чіткі результати – більшість громадян підтримують партії, які вважають, що потрібно продовжувати підтримувати Україну. Це стосується Німеччини, але це також стосується й інших європейських країн”, – сказав німецький канцлер.

 

Шольц зазначив, що Європі потрібна безпека і пов’язав її з політикою щодо України.

“Звісно, нам потрібна безпека для майбутнього. Тому розумна і стійка політика важлива, тому ми її підтримуємо для України. Німеччина надає найбільшу підтримку Україні, ми такою і залишимося”, – запевнив політик.

6-9 червня європейські виборці віддали голоси за національні партії, які представлятимуть їх в Європейському парламенті. Ультраправі партії дещо покращили своє становище, але проукраїнська більшість у Європарламенті збережеться.

Нагадаємо, раніше Шольц розповів, яким має бути мир для України. Найближчим часом Німеччина надасть Україні третю систему Patriot, установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси.



Теги по теме
Германия Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом