Одяг знову стане чистим: як вивести з тканини плями від літніх ягід
Одяг знову стане чистим: як вивести з тканини плями від літніх ягід

Одяг знову стане чистим: як вивести з тканини плями від літніх ягід

Очистити улюблений одяг від слідів сезонних ягід насправді не так тяжко. Достатньо тільки знати чим та як прибирати плями.

Літо - найкращий час для того, щоб досхочу наїстися сезонними ягодами, однак такі перекуси можуть закінчитись неприємностями. Ягоди дуже соковиті, тому часто залишають плями на одязі, які деколи здається нереальним відмити.

Однак не все так складно - якщо знати, які засоби ефективні для певного виду ягід, то очистити свою футболку чи шорти можна за лічені хвилини.

Як почистити тканину від плям полуниці

Зі слідами полуниці на улюбленій сукні дочки зіткнулася і починаюча українська блогер Марія. У своєму TikTok вона розповіла, як вивести небажані плями з тканини. Для цього потрібно взяти лише два інгредієнти - соду та оцет. Спершу вона промила місце, де сукня забруднилася, під проточною водою. Потім змішала 1 столову ложку соди та 2 столові ложки оцту.

Цю суміш Марія нанесла на ділянку, де була пляма від полуниці, і залишила сукню на 20 хвилин. Коли час очікування вийшов, блогер знову промила тканину водою і результат на обличчя - на платті не залишилось найменшого сліду.

Дивіться відео, як відчистити плями від полуниці з одягу:

Як відмити одяг від слідів вишні та черешні

У випадку забруднення тканини соком цих ягід є два дієвих способи відмити одяг. Якщо позбутися слідів вишні або черешні вам потрібно у найменші терміни, ефективними будуть сік лимона та оцет. Їх потрібно змішати та ретельно потерти пляму за допомогою губки або ватного диска. Після змивання водою плями на одязі ви вже не побачите.

Якщо у вас є більше часу, сліди від ягід можна змити жовтком яйця та гліцерином. 1 жовток і 50 грам гліцерину необхідно втерти пляму, після чого відкласти одяг на декілька годин. Коли час вийде, суміш достатньо змити теплою водою з тканини.

Чим вивести плями від смородини та чорниці

Особливо небезпечно їсти у білій футболці саме ці ягоди. Однак, насправді вичистити тканину від них дуже просто. Для цього потрібно взяти розчин води та перекису водню. Нанесіть його на забрудення у співвідношені 10:1 і за декілька хвилин ваше вбрання знову буде чистим. Для ідеального результату можна додатково закинути одяг у пральну машину.

Як позбутися плям від малини

Рожеві яскраві сліди на тканині залишає соковита малина. Багато хто навіть викидає речі, які випадково замастилися нею. Однак це зайве, якщо у вас є ватний тампон, молоко і мильний розчин. Для початку потрібно нагріти молоко до теплого стану. Потім змішайте його з милом та нанесіть на тампон. Інтенсивно тріть місце забруднення декілька хвилин і побачите бажаний результат.

Хто така Марія Дзяпко?

Марія Дзяпко - українська блогерка, яка розповідає у соцмережах про своє життя, а також ділиться ефективними лайфхаками для догляду за домом. Її сторінку у TikTok вподобали більше 24 тисяч користувачів, а найпопулярніше відео набрало майже 700 тисяч переглядів.

Чим вивести плями від літніх ягід?/ Інфографіка: Главред

Інші поради, які можуть вас зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом